Sant Pol de Mar descobreix una placa en memòria de Guillem Agulló

EyoPnYXWQAYRVHa

L’11 d’abril del 1993, Guillem Agulló va ser assassinat amb una ganivetada al cor per part d’un grup de neonazis quan estava de vacances a Montanejos. El crim no es va considerar un delicte d’odi polític i van reduir el cas a una baralla juvenil. Agulló participava del moviment de l’esquerra independentista i antifeixista valenciana; ara n’és un referent i un símbol. Ahir, coincidint amb el 28 aniversari de la seva mort, arreu dels Països Catalans es van organitzar actes de record i d’homenatge. Sant Pol de Mar ha descobert una placa en la seva memòria.

La placa en memòria de Guillem Agulló s’ha col·locat a la part de dalt de la riera de Sant Pol de Mar. L’acte de descoberta va tenir lloc dissabte a la tarda i va comptar amb la participació de l’alcalde, Albert Zanca, el secretari d’Acció Cultural del País Valencià, Toni Gisbert, i Ferran Dotras, membre de La Forja.

L’escrit de la placa recorda que, en el moment de la seva mort, Guillem Agulló tenia 18 anys. S’hi pot llegir: “A la seva família, amics i companys. Al País Valencià. Als Països Catalans. A la Llibertat”. Amb la seva inauguració, Sant Pol de Mar compleix l’acord de ple i referma el seu compromís en la lluita pels valors democràtics i republicans, i en contra dels delictes d’odi.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *