El CDR de Calella canvia, simbòlicament, el nom de Plaça del Rei per Plaça de l’1 d’octubre

plaça1octubre

La Plaça del Rei, situada al costat de la Plaça del Mercat canvia de nom simbòlicament amb un rètol que li ha posat el CDR de Calella coinicidint amb el Dia de la Constitució Espanyola.

Aquesta ha estat una de les accions que ha realitzat el CDR aquest matí de la Diada de la Constitució, que també ha realitzat uns avions de paper amb escrits on hi havia articles concrets de la Constitució Espanyola, que han <<fet volar>> al mig del carrer de l’església.

Un dels portaveus del CDR de Calella ha explicat aquest matí que aquest acte surt de tots els CDR de Catalunya i que avui ho ha realitzat el Calella

plaçamercatEl canvi de nom de la Plaça és simbòlic ja que perquè es faci efectiu cal l’aprovació a través del ple que és qui té competències per canviar el nomenclàtor de la ciutat. Tot i això el CDR de Calella vol presentar una instància amb un recull de signatures a l’Ajuntament per fer efectiu el canvi de nom.

El CDR de Calella recorda que hi podria hacer d’altres places i carrers que també podria plantejar-se el canvi oficial. La Plaça de l’Ajuntament ja fa temps que va canviar de nom de passar a dir-se Plaça de la Constitució a través d’una moció presentada en un plenari a l’abril de 2011 tot i que google maps encara ho té al seu nomenclàtor web com Plaça de la Constitució. La Plaça Espanya -sense rètol- popularment es coneix com la Plaça del Bunyol tot i que en un acte de la ANC del setembre de 2012 se li va canviar simbòlicament el nom.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat