Sant Pol provarà les càmeres de videovigilància contra l’incivisme en l’ús dels contenidors

El nou govern de Sant Pol de Mar ha començat a prendre decisions per acabar amb els problemes de brutícia i d’insalubritat que es produeixen, sobretot a l’estiu, a les àrees d’aportació de la brossa, la majoria fora del nucli urbà. En les pròximes setmanes es preveu tenir feta la instal·lació de cinc càmeres de videovigilància que tinguin una funció dissuassòria i, en última instància, serveixin per indetificar i sancionar les persones incíviques. L’alcaldessa Montserrat Garrido (Junts) ha explicat que també s’ha reforçat la neteja de les àrees d’aportació i que es farà una nova escampada dels fulletons informatius sobre el porta a porta que es fa únicament als carrers del centre.

Sant Pol diu prou a la imatge de matalassos abocats al costat de contenidors de la brossa, o mobles i electrodomèstics petits; andròmines de tot tipus. El nou govern ha situat aquest problema entre les seves prioritats i anuncia la posada en marxa imminent d’una prova pilot amb càmeres de videovigilància per dissuadir i, si cal, multar les persones incíviques.

Ho ha explicat l’alcaldessa Montserrat Garrido (Junts) en declaracions a Ràdio Calella TV:

Més que donar una mala imatge, és un escàndol (…) Hi ha muntanyes de residus perquè la gent tampoc ho acaba de fer com tocaria, no aixafen el plàstic ni pleguen el cartró. Sembla que ho deixin de qualsevol manera. Per això s’ha fet el reforç en la recollida, però també la instal·lació de càmeres als cinc punts de bateries de contenidors on és més escandalós.

Les càmeres de videovigilància funcionaran als pocs punts de Sant Pol de Mar on s’han mantingut les bateries de contenidors, perquè al centre la recollida es fa porta a porta. Són a Can Moré i a Can Villar, a la Sènia i al carrer Joan Maragall, i a l’àrea d’aportació amb codi per a les comunitats de Can Reig i Sant Pol Parc. La previsió és que s’activin aquest mateix estiu.

I tant que arriben aquest estiu! Ahir vam rebre el pressupost, s’ha de comprovar que hi ha disponibilitat, i es donarà l’ordre d’instal·lació, i ja està (…) Primer advertirem, ja ho estem fent pels canals de l’Ajuntament, i quan estiguin instal·lades tornarem a fer campanya informativa i després sancionadora.

Com a mesura complementària, s’incrementen els dies de neteja de cadascuna de les àrees d’aportació de brossa, fins a tres més a la setmana.

En paral·lel, l’alcaldessa anuncia que es reforçarà la campanya informativa sobre el sistema porta a porta que funciona únicament als carrers del centre perquè, segons reconeix, tampoc tothom compleix el calendari. A Sant Pol de Mar hi ha un dia fixat per a cada fracció de la brossa, que es deixa al portal de casa perquè el camió el reculli.

Es penjarà a cada portal del nucli les instruccions i el calendari de com s’ha de fer la recollida. Em costa d’entendre, perquè tothom té el calendari. Penses que potser son pisos que es lloguen, però hi hem de posar mà i el pas següent serà sancionar.

Sant Pol de Mar té previst encarregar un estudi per determinar quines són les necessitats reals de la població en matèria de recollida selectiva de la brossa, tant a l’hivern com a l’estiu, per complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *