Arrenca la campanya per al 23J: Qui ocuparà la Moncloa?

Aquesta passada mitjanit han començat els 15 dies de campanya per a les eleccions generals que se celebraran el 23 de juliol, i que determinaran la composició del Congrés i del Senat de la setzena legislatura. 13.230 calellencs i calellenques estan cridats a les urnes.

Els caps de llista per Barcelona de les formacions que concorren a les eleccions generals del 23J són Gabriel Rufián (ERC), Meritxell Batet (PSC), Aina Vidal (Comuns), Míriam Nogueras (Junts), Roger Montañola (Espai CiU), Nacho Martín Blanco (PP), Albert Botran (CUP) i Juan José Aizcorbe (VOX).

L’exalcaldessa Montserrat Candini ha fet el pas de donar suport a la candidatura del PDeCAT, que es presenta amb la marca electoral d’Espai CiU. Ho fa ocupant una posició simbòlica dins d’una llista integrada per 32 persones. Ella va de número 31.

Els comicis serviran per elegir els representants de les Corts Generals. A les meses electorals hi haurà dues urnes i paperetes de colors diferents. Les blanques seran de les diferents candidatures polítiques que es presenten per entrar al Congrés dels Diputats; les salmó, per triar els representants territorials al Senat. En aquest cas, cal marcar un màxim de tres candidats, que poden ser de partits diferents. A la circumscripció de Barcelona, hi ha en joc 32 diputats i 4 senadors.

Les eleccions tindran lloc el diumenge 23 de juliol i a Calella hi ha 13.230 persones cridades a les urnes. Aquests dies ja s’està distribuint la targeta censal amb el col·legi i la mesa a la que es podrà exercir el dret a vot. La logística aquí serà la següent:

📩 Fàbrica Llobet: 9 meses
📩 Escola Pia: 3 meses
📩 Freta (Costa i Fornaguera): 3 meses
📩 Freta (Jovara): 2 meses
📩 Biblioteca: 2 meses

A partir de la celebració de les eleccions, el diumenge 23 de juliol, hi ha un límit de 25 dies per convocar el ple de constitució del Congrés i el Senat, que ens situa al 17 d’agost.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *