Santa Susanna aconsegueix 5 milions d’euros dels fons Next Generation

Santa Susanna ha aconseguit que el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme aposti pel seu projecte estratègic de millora de la sostenibilitat del front marítim, dotant-lo amb 5 milions d’euros procedents del Fons Next Generation. L’ajuntament ha elaborat un pla estratègic molt bon treballat per la reordenació de la façana marítima amb l’objectiu de reduir l’impacte mediambiental i evitar la seva degradació. El projecte, que ara rebrà aquesta subvenció a fons perdut, inclou un total de 13 propostes que volen aplanar el camí perquè Santa Susanna pugui tenir, en un futur no molt llunyà, la marina seca que fa anys té sobre la taula.

Santa Susanna es presentava al paquet turístic dels Next Generation amb tan sols una proposta molt clara: la reordenació del front marítim. Un projecte que busca l’equilibri entre el model de sol i platja i natura. El seu alcalde, Joan Campolier, ha explicat al programa La Ciutat que el consistori porta treballant en aquest projecte des de fa més d’un any i que la subvenció és el fruit de tots els esforços que han dipositat per aconseguir que la reordenació de la façana marítima sigui una realitat.

És un projecte amb el qual fa més d’un any que estem treballant i on havíem abocat tots els esforços. És un projecte que ens donaran una millora integral de sostenibilitat a tota la zona turística. Les coses ben fetes i amb esforç sempre donen resultat.

Campolier ha afegit que aquests 5 milions d’euros procedents del paquet turístic dels Next Generation són el primer pas per aconseguir que Santa Susanna pugui tenir una marina seca. Un ambiciós projecte que ara valoren mancomunar-lo amb Pineda de Mar i que sigui d’utilitat per totes les poblacions de l’entorn afectades per la llei de costes.

No està inclosa perquè és un altre paquet amb un pressupost important. Però sí que aquest projecte és una primera pedra per tenir la marina seca. Estem en converses amb Pineda per veure si la podem potenciar entre els dos municipis. El mes que ve tenim reunions per veure si ho podem tirar endavant.

El servei que es planteja s’instal·larà als terrenys coneguts com la Llàntia, a tocar del terme municipal de Pineda de Mar i estarà qualificat d’equipament esportiu. L’estructura està prevista que vagi soterrada, amb un mínim impacte mediambiental.

El que pretenem és donar una solució a tota la comarca, des d’Arenys fins a Malgrat, per crear un espai que doni una solució a la problemàtica de costes que no vol embarcacions de motor a la platja. El que proposem és una solució amb una infraestructura que ubicaríem en el que anomenem La Llàntia i que anés soterrat per generar el mínim impacte mediambiental.

La marina seca funcionarà amb un sistema semblant al d’alguns pàrquings de cotxes que traslladen els vehicles mitjançant un sistema de raïls. Campolier considera que un servei com aquest pot atraure un nombre molt important d’usuaris a la zona.

Santa Susanna de fet té aquesta proposta al calaix des del 2008 i ara amb l’arribada dels Next Generation cada vegada és més una realitat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *