S’aprova un paquet de mesures econòmiques per combatre la crisi del coronavirus

L’alcaldessa de Calella ha signat aquest matí un decret de mesures tributàries i econòmiques adreçades als particulars, empreses i autònoms per-los “donar oxígen” davant dels efectes que tindrà la crisi sanitària. L’Ajuntament de Calella ha acordat suspendre tots els terminis de pagament de taxes, impostos i preus públics mentre duri la situació d’emergència; i la de tots els terminis administratius amb efectes tributaris. La decisió permetrà retornar la part proporcional dels abonaments de la zona blava que quedin afectats pel decret de l’Estat d’Alarma. Aquest pla de xoc econòmic local s’afegeix a l’anunci del Govern de la Generalitat de Catalunya pel qual donarà una prestació econòmica de fins a 2.000 euros als treballadors autònoms que acreditin una reducció dràstica i involuntària de la seva facturació.

L’Ajuntament de Calella ha anunciat un pla de xoc econòmic per afrontar els efectes de la crisi del coronavirus, en aquells tributs i pagaments que són de competència municipals. Segons el comunicat emès aquest migdia després de la reunió del comitè de crisi, l’objectiu és “donar oxigen” als ciutadans, empreses i autònoms. Les mesures adoptades, i que es recullen en el decret signat per l’alcaldessa, són:

✔ Suspendre tots els terminis de pagament de tributs (impostos, taxes i serveis públics) així com la resta de terminis administratius amb efectes tributaris.
✔ Ordenar la devolució d’ofici de totes aquelles autoliquidacions efectuades per ocupacions de la via pública i per la prestació de serveis municipals que no es poguin dur a terme o hagin estat suspesos.
✔ Reduir proporcionalment als dies de tancament forçós les taxes i/o cànons concessionals que afectin a les activitats privades o de serveis municipals.
✔ Agilitzar en la mesura del possible el pagament de proveïdors de l’Ajuntament per no debilitar la seva economia.

Aquestes mesures s’afegeixen a l’anunci del Govern de la Generalitat d’oferir una prestació econòmica de fins a 2.000 euros per a les persones treballadores autònomes que acreditin una reducció dràstica i involuntària de la seva facturació.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *