S’atorguen les subvencions per a projectes de cooperació al desenvolupament

L'erupció del volcà Fuego ha ha deixat més 1,9 milions d'afectats a Guatemala

La partida global supera els 32.000 euros i es destinen a un total de vuit entitats, entre les quals el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, al qual s’ha atorgat una partida complementària de 1.050 euros per fer front a la situació d’emergència provocada pels efectes de l’erupció del volcà Fuego a Guatemala. Els diners serviran per ajudar a la reconstrucció de la zona.

L’Ajuntament de Calella ha fet la distribució del fons de solidaritat i cooperació, dins del qual també s’hi inclou la partida per donar resposta a situacions d’emergència que gestiona el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Enguany, per atendre la catàstrofe natural del volcà guatemaltenc.

Les subvencions anuals ordinàries es destinen a un total de vuit entitats. A l’Associació Solidària Malgrat amb el Sàhara se li atorguen 1.040 euros per al projecte Vacances en Pau de colònies per a infants sahrauís; i 3.029 euros per al projecte Madrassa 2017 que realitza conjuntament amb l’Escola per la Pau amb el Sàhara.
A l’associació Agermanament Sense Fronteres, el consistori hi destina 3.365 euros per al desenvolupament del projecte de creació d’una escola de sords-muts a Eseka, Camerún.

La Fundació Privada Pau i Solidaritat rebrà 3.702 euros del fons local de cooperació i solidaritat per a la realització del projecte de promoció i protecció laboral dels treballadors dels indígenes de Guatemala.

A la Fundació Vicente Ferrer es farà una aportació de 3.702 euros per al projecte per millorar l’aprofitament dels recursos hídrics ala regió de Kalyandurg.

A l’ong Acció Solidària Sense Fronteres se li ha concedit un ajut de 2.524 euros perquè continuï amb el seu projecte d’entrega de material sanitari, escolar i agrícola a països africans; i a l’Associació Àfrica Increïble, 3.702 euros per a un projecte escolar.

Eyes For You i la creació d’un menjador escolar són els dos projectes de l’Associació Pro-Dansa que rebran 3.365 i 2.524 euros respectivament.

A tot això, el fons local de cooperació també contribuirà a diversos projectes ordinaris del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, entre els quals l’impuls a l’Agenda llatinoamericana, amb un total de 4.300 euros.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *