Projecció de “Barcelona 1714”, aquest dijous a la Sala Mozart

Guerra, passió, traïció i resistència són alguns dels ingredients de la primera gran producció rodada en català sobre la Guerra de Successió i els fets que van tenir lloc en una Barcelona assetjada. És “Barcelona 1714”, una pel·lícula dirigida per Anna M. Bofarull, que aquest dijous assistirà al passi que se’n farà a la Sala Mozart. És un acte organitzat per Òmnium Alt Maresme i Calella per la Independència.

El film es va estrenar a les grans pantalles a finals de setembre, 305 anys després dels fets que explica: el setge de les tropes de Felip V a Barcelona durant la Guerra de Successió espanyola. El fil conductor de la trama és la història d’amor de l’Agnès, una jove vitalista que aspira a viure lluny d’una ciutat marcada per la guerra, i el Jan, un oficial dedicat en cos i ànima a la defensa de la seva terra.

Barcelona 1714 està interpretada per Alba Brunet, Bernat Quintana, Juanjo Puigcorbé, Àlex Casanovas, Francesc Garrido, Miquel Sitjar, Ferran Carvajal i Mercè Rovida. També hi ha les aparicions especials de l’actor Toni Albà o de Lluís Gavaldà, el cantant d’Els Pets. La producció va necessitar més d’un miler d’extres per a les escenes bèl·liques.

La cinta va tenir un pressupost d’1,6 milions d’euros i es va rodar a Catalunya i Colòmbia al llarg de quatre anys. En el seu primer cap de setmana als cinemes, va ser en la quarta pel·lícula espanyola tot i estar disponible només en 23 pantalles.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *