Sense candidata a Pubilla, i ara tampoc a Hereu

Ariadna Coll i Pau Feliu, Pubilla i Hereu de Calella 2016, acompanyats de la Pubilleta a l'ofrena floral de l'Onze de Setembre

L’Associació del Pubillatge de Calella s’ha trobat amb un nou entrebanc en el procés per rellevar els títols de Pubilla i Hereu de Calella, la proclamació dels quals s’ha de fer el segon cap de setmana del mes d’octubre. Hores d’ara només estan coberts els representants infantils. Amb tot, l’entitat mantenidora de la tradició popular confia en resoldre la situació, que els preocupa però que entenen de moment no posa en perill la seva continuïtat.

Adela Castellà, presidenta de l’Associació del Pubillatge de Calella, ha explicat en una entrevista a l’Info Migdia que en els últims dies s’ha fet enrere el jove amb qui es comptava per cobrir el títol d’Hereu de Calella 2017.

“S’ha vist una mica angoixat pels estudis i al final ha decidit prioritzar l’escola en comptes d’assumir la responsabilitat que implica formar part del pubillatge. Quan algú et ve i et diu això, no tens arguments per rebatre-li”, ha admès Castellà.

Tant l’entitat com el seu entorn continuen fent crides per trobar candidats i buscant joves amb voluntat d’assumir la responsabilitat i la dedicació que porta implícit el títol. En tot cas, no es considera que la situació arribi a posar realment en perill la continuïtat del pubillatge a Calella.

“S’estan valorant totes les possibilitats perquè ens sabria molt greu tenir només les figures infantils perquè Calella porta 60 anys comptant amb una Pubilla, i de forma continuada. Sempre hi ha el recurs de dir-li a l’actual si vol continuar un any més, la qual cosa ho permeten els estatuts; o dir-li que es presenti una noia que hagi estat anteriorment Dama d’Honor”, ha comentat la presidenta del Pubillatge.

Recordem que per primer cop en molts anys, la proclamació del Pubillatge de Calella no es celebrarà en el marc de la Festa Major de la Minerva com ha estat tradicional. Un canvi en el calendari d’elecció dels representants nacionals per part del Foment de les Tradicions Catalanes ha motivat que s’hagi postposat fins el cap de setmana del 7 d’octubre. Tot i que les dificultats per trobar candidats no n’és el motiu, això dona més marge de temps a l’entitat per resoldre la situació.

A continuació pots escoltar íntegrament l’entrevista a Adela Castellà, presidenta del Pubillatge de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *