Sílvia López serà la primera Síndica Municipal de Calella

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

El seu nomenament s’oficialitzarà en la sessió del Ple Municipal convocat per dilluns 16 d’abril. López és la candidata al càrrec que més suports va rebre per part del Consell Municipal de Convivència i Participació en la votació que es va fer en la reunió del passat mes de febrer. Ja llavors, el regidor de l’àrea, Marc Buch, va avançar que l’opinió de l’organisme tindria molt pes en la decisió final sobre qui desenvoluparà la funció de defensar els drets del calellencs en la seva relació amb l’administració local.

Sílvia López és la presidenta de l’Aula d’Extensió Universitària i una de les tres candidats finals per assumir el càrrec de Síndic Municipal, denominació final que es recull a l’acta de convocatòria de la sessió plenària. Inicialment, s’havia parlat de la figura de Defensor de la Ciutadania.

Ella és l’única dona que aspirava a desenvolupar la responsabilitat; i el fet que en la informació pública s’indiqui que es farà el “nomenament de la Síndica Municipal” confirma el seu nom. Els altres dos candidats eren Emili Pérez i Josep Barri.

La seva missió serà vetllar pels drets fonamentals i les llibertats públiques dels ciutadans, actuant amb independència, objectivitat i justícia. El càrrec és per a un termini màxim de 5 anys, amb la possibilitat de ser reelegida.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat