Sitjà (Fundació Hàbitat Solidari): “Que Enric Gómez qüestioni la fundació està fora de lloc”

Resposta del director de la Fundació Hàbitat Solidari a les manifestacions del líder d’Estimem Calella, Enric Gómez, qui en el ple de pressupostos va qüestionar la transparència de la institució que té la missió de facilitar l’accés a l’habitatge a persones en situació de vulnerabilitat i a altres col·lectius amb recursos limitats, com ara la gent gran o els joves. En una entrevista a La Ciutat, Jordi Sitjà ha detallat el procediment que se segueix en l’adjudicació dels pisos que té en cartera i posa al mercat de lloguer dotacional – ara mateix 170, dels quals 60 els té en propietat – i també ha parlat dels nou projecte que s’impulsarà aquest 2024 amb el finançament de l’Ajuntament de Calella.

El grup municipal d’Estimem Calella ha criticat la falta de rotació dels pisos que gestiona la Fundació Hàbitat Solidari i n’ha qüestionat els criteris d’adjudicació, que considera poc transparents. Aquest matí, el director de la institució privada que Càritas Parroquial va fundar l’any 1997 ha respost a Enric Gómez, defensant que els procediments s’ajusten a la seva missió de facilitar l’accés a l’habitatge a persones en situació de vulnerabilitat i a col·lectius amb recursos limitats, com la gent gran o els joves. Jordi Sitjà ha explica que la pràctica totalitat dels pisos es posen a disposició d’usuaris dels Serveis Socials municipals. Aquesta és la resposta que li ha donat al programa La Ciutat.

Que ell qüestioni la Fundació Hàbitat Solidari em sembla fora de lloc. Deu formar part del seu estil, no ho sé perquè no el conec (…) A la fundació hi ha una comissió que decideix en casos concrets, sinó amb Serveis Socials, que és la immensa majoria dels usuaris que tenim.

La Fundació Hàbitat Solidari gestiona 170 habitatges. 60 són de propietat i la resta, cedits perquè els posi al mercat de lloguer a preus assequibles. La renda fixada és d’un màxim de 400 euros mensuals.

Amb seu a la plaça Vicenç Ferrer, al costat de l’Oficina d’Habitatge, la institució desenvolupa altres programes en col·laboració amb d’altres organismes o també l’Ajuntament de Calella. Jordi Sitjà ha comentat el treball que s’ha fet amb la Fundació Obra de Maria per habilitar llars per a la gent gran o el que es posarà en marxa aquest 2024 amb finançament municipal.

El consistori ha augmentat la subvenció que li atorga anualment en 40.000 euros més perquè destini aquests diners a costejar obres de reforma de pisos tancats i que no tenen les condicions d’habitabilitat. S’emmiralla en una iniciativa que s’ha dut a terme a Girona amb un èxit relatiu.

Habitatges que no estan al mercat i requereixin de reformes i adequacions amb un pressupost d’entre 3.000 i 12.000 euros perquè tinguin condicions d’habitabilitat sense l’esforç inversor del propietari, que és una de les bondats de la proposta.

A canvi, el propietari en cedirà la gestió a la institució privada per un mínim de 6 anys. Es preveu fer una campanya de difusió de la iniciativa per captar el màxim de pisos buits que hi ha a Calella. No serien tants com recull l’estudi de la Diputació de Barcelona que, a partir d’indicadors d’ocupabilitat, donava la xifra de 700. Sitjà ha posat aigua al vi en aquest assumpte, assegurant que és molt menor i que una quarta part estarien ocupats de forma il·legal.

No és veritat que a Calella hi hagi 700 pisos buits, qui ha fet l’estudi s’ha equivocat o ha fet servir uns paràmetres que han fallat (…) La realitat és que no hi ha més de 120 o 130 pisos tancats, i d’aquests s’haurien de veure quants estan ocupats. Jo crec que una tercera part, segur.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista al director de la Fundació Hàbitat Solidari, Jordi Sitjà:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *