Som Escola crida a concentrar-se davant els ajuntaments en defensa del model d’escola catalana

La plataforma Som Escola ha convocat concentracions davant dels ajuntaments d’arreu de Catalunya en defensa de l’escola catalana i del model d’immersió lingüística per avui a les 18:00 h de la tarda.

Som Escola aplega 43 entitats, entre elles, una de les impulsores és Òmnium Cultural. El president d’Òmnium Cultural Maresme, Carles Estapé, ha reivindicat que el model d’escola catalana ha estat, des de sempre, compromès amb la democràcia i la inclusió i la cohesió social.

“El nostre model educatiu és un model compromès amb la democràcia, on la participació i el model crític, la resolució pacífica de conflictes, el respecte a la diferència, tots són valors centrals de la nostra escola i la nostra és una escola compromesa des de fa molts anys amb la inclusió i la cohesió social”

Estapé considera que la iniciativa de l’anomenada casella del castellà no prosperarà i que forma part d’una campanya de desprestigi de l’escola catalana.

“Crec que la idea de la casella és una idea amb molt poc recorregut polític i jurídic, perquè per fer això s’haurien de subvertir les lleis aprovades en el Parlament de Catalunya. El govern espanyol directament no pot intervenir, si no ho fa d’una forma poc legal, diguéssim. Nosaltres pensem que no hi ha gaire recorregut jurídic i polític en aquesta història i, com bé dius, forma part d’una campanya de desprestigi de l’escola i aquest tipus de campanya que darrerement ens tenen acostumats la gent de l’estat espanyol”

A Calella, la concentració serà, també, a la plaça de l’Ajuntament avui a les 18:00 h.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra al president d’Òmnium Cultural Maresme, Carles Estapé.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *