La pressió hospitalària es manté a ratlla a Calella tot i l’augment de contagis

Sanitari realitzant un test d’antígens
Sanitari realitzant un test d’antígens

La sisena onada de la pandèmia es consolida per l’augment continuat de contagis de coronavirus. A Calella, i segons dades del BIOCOMSC, en els últims set dies s’han diagnosticat 59 nous casos i els indicadors tornen a situar la ciutat en la franja de risc molt alt: el risc de rebrot puja als 724,4 punts i la taxa de reproducció recula fins l’1,65, però encara en fase expansiva. Calella segueix tenyida de color vermell fosc però a l’hospital Sant Jaume la pressió es manté a ratlla. Ara mateix hi ha dues persones ingressades amb positiu per coronavirus. Segons ha confirmat l’organisme sanitari hi ha hagut una defunció per Covid entre els seus pacients.

Actualment hi ha dos pacients positius per coronavirus ingressats al Sant Jaume de Calella. Respecte l’últim recompte de la setmana passada, s’han registrat 3 ingressos i 4 altes, una pel trasllat del pacient cap a un altre centre sanitari. A tot això, s’ha de lamentar la mort d’una persona afectada per la malaltia.

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva continua gestionant el brot detectat a la planta de mitjana estada de l’Hospital de Blanes, amb 14 positius entre les persones ingressades, totes elles asimptomàtiques, segons es va confirmar inicialment. Encara hi ha 12 pacients que continuen positivitzant a les proves diagnòstiques. Al marge d’aquests, al centre hi ha altres 15 persones ateses per coronavirus i també s’hi ha produït una defunció.

L’organisme sanitari ha informat que té 22 professionals que es troben actualment en aïllament per positiu per coronavirus. No es detalla el centre on exerceixen.

El certificat Covid serà obligatori en bars i gimnasos a partir de divendres

L’ampliació de l’ús del certificat Covid que Salut va haver de suspendre per problemes informàtics es farà efectiva a partir d’aquest divendres. S’haurà de presentar per accedir a l’interior de bars i restaurants, gimnasos i residències de gent gran; a més dels locals de l’oci nocturn, on aquesta mesura per frenar la transmissió de contagis continua es va implementar fa setmanes.

El conseller Josep Maria Argimón va anunciar ahir que serà exigible a les persones de més de 13 anys, en comptes dels 12 anys que s’havia dit inicialment:

Seran els mateixos llocs, restauració i gimnàs, però amb un petit canvi respecte la resolució inicial. Posarem a partir dels 13 anys perquè si demà un nen o nena com a mínim necessita un mes per tenir la vacunació. No tindria sentit.

El conseller de Salut ha recomanat a la gent que aprofiti aquests dies de marge per descarregar-se el certificat Covid abans que sigui exigible. I que no es col·lapsi l’atenció primària, com va passar divendres passat.

Potser hi ha gent que necessitarà ajuda, de la família o amics, de la seva xarxa social. Explico això perquè divendres es va acudir en massa als CAPs a demanar la impressió de certificats, i ara tenim l’agenda de la xarxa molt carregada i tampoc és la seva funció.

Tot plegat després d’haver-se detectat dos casos sospitosos de la nova variant òmicron a Catalunya per part de dos passatgers de l’aeroport del Prat procedents de Sud-àfrica que havien fet escala a Alemanya.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat