Taula sobre turisme a LA CIUTAT

Representants del sector turístic de l’Alt Maresme s’han reunit aquest dilluns als estudis de RCT per participar a la taula de debat organitzada pel programa LA CIUTAT després d’un estiu en què han saltat les alarmes per la davallada de la xifra d’ocupacions hoteleres a Calella respecte el 2022. Hi han acudit la presidenta i el vicepresident de l’ATC, Sònia Hernández i Josep Villegas; el president del Gremi d’Hostaleria del Maresme, Jordi Noguera; i la recent nomenada presidenta del Consorci de Turisme Costa de Barcelona-Maresme, Carme Ponsa. Han intercanviat opinions sobre la situació del sector i quin és el camí de futur. Han coincidit en què s’han de trobar fórmules atractives i rendibles que portin a la desestacionalització.

La presidenta del Consorci de Turisme Costa de Barcelona-Maresme i empresària de l’hostaleria, Carme Ponsa, ha posat de relleu la importància de la innovació per al futur del turisme de la comarca com a element per ser competitius en un mercat cada vegada més global.

Hem de pensar en buscar productes i experiències per desestacionalitzar la temporada turística. No podem viure d’abril a octubre, hem d’obrir-nos a altres activitats per allargar-la. Cada vegada, la climatologia ens permetrà tenir més mesos de bonança, i això ho hem d’aprofitar.

Des de l’ATC, la presidenta Sònia Hernández ha comentat una llarga reivindicació del sector local per tal d’esponjar l’activitat turística perquè no se concentri només en els mesos d’estiu, de maig a octubre. Ha explicat que l’empresariat ha fet una aposta per consolidar-se com a destinació cicloturista i ha demanat el suport de la institució comarcal, per exemple, senyalitzant rutes ciclistes que es puguin visitar tot l’any.

No crec que sigui molt car invertir en això i poder fomentar l’ús de la bicicleta també a nivell turístic (…) Això aportaria turisme de qualitat i de pretemporada, perquè no ens hem d’enganyar, som sol i platja, principalment.

Una petició que està a punt de fer-se realitat, tal com ha anunciat la presidenta del Consorci de Turisme Costa de Barcelona-Maresme.

Et donaré una bona notícia perquè des del Consorci i la DIBA s’està treballant amb la senyalització. Ara s’ha acabat la zona d’interior i anirem cap a la costa (…) És cert, donaria molta vida perquè sé que els establiments turístics s’han anat adaptant a aquest segment.

Hernández s’ha refermat en les declaracions d’aquest estiu a RCT en què reconeixia la urgència “d’agafar el bou per les banyes” en matèria turística i consensuar amb l’Ajuntament mesures per garantir el futur del sector a Calella, que és pal de paller de l’economia productiva. Ha dit que la sintonia amb el govern és total, i també amb el sector comercial, a qui implica en la millora de la destinació local com un tot.

Ja podem tenir hotels de cinc estrelles però si l’entorn no acompanya, és difícil. No dic que Calella sigui la Roca Village, però sí tenir un comerç variat i per a totes les butxaques (…) No només ha d’ajudar l’administració, els propietaris dels locals han d’intentar no llogar al primer que passa o a qui posa més diners damunt la taula.

A continuació podeu recuperar integrament la taula rodona sobre la situació del sector d’aquest matí a LA CIUTAT.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *