Torrent sobre la dissolució del PDeCAT: “No ens hem sabut explicar”

Consell Nacional del PDeCAT a Calella, el novembre del 2021

Els últims resultats electorals a Catalunya i a les municipals han precipitat el final del PDeCAT, el partit sorgit de la refundació de l’antiga Convergència Democràtica de Jordi Pujol. La direcció nacional ha anunciat aquest cap de setmana que posa fi a la seva activitat política. Una dissolució que tindrà efectes a tots els nivells. El president de l’agrupació local, Albert Torrent, n’ha parlat aquest matí al programa LA CIUTAT, on ha reconegut que el seu missatge no ha arribat a la ciutadania.

En declaracions a RCT, Albert Torrent ha dit que la seva proposta política no ha sabut trobar l’encaix en un moment d’alta polarització social.

Vivim en un moment molt polaritzat, on tot és o blanc o negre, o ets independentista o no ho ets, aquest missatge costa molt més d’explicar que no pas defensar una independència de la manera que sigui (…) I no n’hem sabut.

El PDECat va néixer el juliol de 2016 en el marc del que es va anomenar procés de refundació de Convergència Democràtica de Catalunya, després de la ruptura amb Unió Democràtica de Catalunya i d’uns anys tèrbols per al partit. Set anys després, s’anuncia el punt i final de la seva activitat i d’un llegat polític marcat per l’etapa del president Pujol.

La gent ha cregut que no feia falta aquest espai i en principi l’herència del president Pujol queda molt diluïda. Ara tothom se la voldrà fer seva, però els qui en som els hereus, fins aquí hem arribat.

La dissolució del PDeCAT no afectarà l’activitat del conglomerat Ara Pacte Local, la marca amb què es va presentar a les passades municipals del maig del 2023 i va obtenir 200 regidors al conjunt de Catalunya. A Calella, van concórrer com a Estimem Calella, que ara té dos representants al plenari municipal.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista d’Albert Torrent a LA CIUTAT:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *