Tejada (CeC): “Retirar les al·legacions a l’Aldi va ser una decisió política de la junta dels comerciants”

tejada_arxiu

El portaveu de Calella en Comú ha respost a les declaracions del president de l’associació de comerciants, Calella Centre Comercial, Josep Maria Gallart, qui va assegurar aquesta setmana que se’ls havia volgut utilitzar políticament amb el projecte de l’Aldi. Gallart va explicar que l’associació no liderarà cap acció de protesta contra el projecte de la instal·lació del supermercat Aldi al solar de l’aparcament Hospital 2. Avui Tejada ha volgut rebatre a Gallart, assegurant que el grup municipal d’en Comú en tot moment ha vetllat pels interessos dels comerciants de Calella. També ha volgut reiterar que retirar les al·legacions, sí que va ser una acció política.

Sebastián Tejada va qüestionar a principis de setmana en una entrevista al programa La Ciutat, la decisió final dels comerciants de retirar les al·legacions contra un projecte que, segons va dir, “farà molt mal” a les botigues. El president de l’associació de comerciants, Josep Maria Gallart, va respondre’l assegurant que van fer-se enrere en adonar-se que se’ls volia utilitzar políticament. Ara Tejada, ha volgut tornar a respondre al president dels comerciants, assegurant que el seu partit no els ha volgut utilitzar mai políticament i que sempre han actuat honestament en defensa dels interessos dels comerciants.

Pel motiu que sigui han decidit que el millor és inhibir-se en la lluita contra la instal·lació d’aquesta gran superfície comercial, i que això d’alguna manera – que personalment desconec – és la millor opció per defensar els interessos dels seus associats. Jo no ho acabo d’entendre però és una acció totalment respectable. Utilitzar-los políticament? Ells sabran qui i si volen poden dir-ho. Nosaltres honestament, els hi vam explicar el nostre posicionament i els vam informar de com veiem nosaltres la promoció comercial a Calella i li vam presentar fins i tot un projecte alternatiu. Nosaltres hem actuat honestament en defensa dels seus interessos, i també de la ciutadania, i no tenen res a retreure’ns.

Tejada també ha volgut reafirmar que si el gruix del comerç de Calella s’hagués oposat a la tramitació de l’Aldi, aquest projecte no hauria tirat endavant. I ha reiterat que retirar les al·legacions, sí que va ser una decisió política de la junta de l’associació de comerciants.

Si el gruix del comerç minorista de Calella s’hagués oposat a la tramitació de l’Aldi, estic molt segur que no hauria tirat endavant. Entre altres coses perquè el ple de l’ajuntament també estava clarament dividit. Estic segur que una oposició frontal de l’associació de comerciants hauria canviat la decisió final. En tot cas, retirar-la va ser una opció política, perquè és una acció que té incidència en els interessos de tota la comunitat.

En un altre ordre de qüestions, respecte als efectes que ha deixat la borrasca Gloria al seu pas pel maresme i la petició que feia ahir l’Alcaldessa al conseller de territori Damià Calvet, perquè aixeques les barreres dels peatges per les restriccions i talls en la circulació dels trens. Tejada ha volgut respondre també a l’alcaldessa assegurant que la solució quan hi ha problemes de mobilitat, passa per ampliar el transport públic i no pas per incentivar l’ús del vehicle privat, en un moment d’emergència climàtica, on cal reduir les emissions.

Aquesta setmana amb la tempesta Gloria i saben que tots que té a veure amb el canvi climàtic, ens sorprèn molt, que surti un responsable polític proposant mesures que van radicalment en contra de reduir els efectes del canvi climàtic. La solució quan hi ha un problema de mancança de transport públic és més transport públic. Això és molt més barat i es podria repercutir a Adif. I reitero, un servei de busos a Barcelona i Girona, és més barat i eficient.

El portaveu dels comuns a l’ajuntament també ha assegurat que des del Consell Comarcal del Maresme estan liderant de manera decidida la lluita per l’aixecament definitiu del peatge de la C-32 i que en el pròxim ple el grup municipal d’en Comú plantejaran la creació d’un sistema de cotxe compartit a Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat