Torna a baixar la taxa d’atur a Calella i se situa en el 12%

esglesia

Les xifres d’atur a Calella i al Maresme han caigut per quart mes consecutiu. La reactivació del turisme i dels sectors vinculats a la temporada estival, són el que més ha contribuït a rebaixar les dades registrades. A Calella l’atur s’ha tornat a situar en nivells prepandèmics amb 1.116 calellencs i calellenques en situació de desocupació. Són 8 menys que el mes d’agost i 374 menys respecte la comparativa interanual. Ara la taxa d’atur és del 12,75%, una de les més baixes des del 2020.

Al Maresme per vuitè mes consecutiu s’ha registrat un descens de l’atur. La xifra de persones en situació de desocupació en finalitzar el mes de setembre era de 23.780, 479 menys que el mes anterior i 5.901 menys que el mateix període de 2020.
A nivell local, 7 dels 30 municipis maresmencs han tingut lleugers increments de la població aturada. Són; Pineda, amb 40 persones més; Malgrat de Mar, amb 46 més; Palafolls, amb 9 persones; Sant Cebrià de Vallalta, 3 aturats més; Santa Susanna, 16 més; Cabrils, una persona més; i Vilassar de Dalt, amb 10 més. La resta de municipis registren descensos en la desocupació amb Òrrius, Cabrera de Mar i Tiana al capdavant.

La nota negativa és que l’atur maresmenc continua caracteritzant-se per una elevada feminització. Un 58,26% de les persones inscrites a les oficines del SOC com a demandants d’ocupació són dones, el 62,51% porten més de 12 mesos cercant feina i el 61,73% de les persones aturades tenen més de 45 anys.

Per sectors econòmics, tots registren baixades de la desocupació, sent la indústria la que mostra un descens més destacat, amb un 3,88%. Segueix la construcció amb un 2,18%, el sector serveis amb un 1,73% i l’agricultura amb el 0,95%. La desocupació ha augmentat un 0,66% entre les persones registrades com a SOA, és a dir les que no tenien una ocupació anterior.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *