L’Hospital de Calella se suma als actes del Dia Mundial de l’Alzheimer

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva se suma als actes de celebració del Dia Internacional de l’Alzheimer amb, entre altres, una campanya informativa que es fa aquests dies al vestíbul de l’Hospital Sant Jaume de Calella.

Avui dimecres 21 de setembre se celebra el Dia Mundial de l’Alzheimer amb el lema «El valor del cuidador». Enguany es vol donar èmfasi en aquesta figura que és cabdal quan parlem d’aquesta malaltia. Els milers de persones anònimes que treballen dia rere dia per fer la vida més fàcil a les persones que pateixen l’alzheimer.

Segons dades aportades per la Confederació Espanyola d’Associacions de Familiars amb Alzheimer i Altres Demències, la família és en el 94% dels casos la responsable de cuidar la persona que pateix alzheimer.

L’alzheimer és una malaltia global que pot afectar tothom i per aquest motiu les autoritats sanitàries i organitzacions treballen amb un triple objectiu que passa per a la prevenció, l’actuació i per pal·liar els efectes psicosocials, sanitaris i econòmiques que provoquen l’alzheimer i altres demències. La metgessa geriàtrica de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, Valia Rentería, ha recordat en una entrevista a l’InfoMigdia que 46 milions de persones pateixen al món algun tipus de demència i que en el 80% dels casos és alzheimer. Per aquest motiu, segons Rentería, és un objectiu prioritari en les polítiques de salut pública.

La doctora Rentería parla d’alguns aspectes vinculats a la prevenció que són importants per, com a mínim, frenar l’aparició de la malaltia. Tenen a veure amb portar uns hàbits de vida saludable i el control de malalties com ara la diabetis i la hipertensió.

Recordem que els responsables de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva han preparat per demà dijous a les 14h una conferència amb el doctor Albert Lladó, especialista en Neurologia de la Unitat d’Alzheimer i altres trastorns cognitius de l’Hospital Clínic de Barcelona. El doctor Lladó parlarà de la situació actual d’aquesta malaltia degenerativa. La ponència és oberta a tothom i es farà a la sala d’actes de l’Hospital de Calella.

L’Hospital de Calella compta actualment amb un centre psicogeriàtric per a l’estimulació cognitiva. A banda, també hi ha a la ciutat un unitat d’estimulació cognitiva.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *