Tots els partits reconeixen l’infrafinançament de la CSMS

Sessió plenària del 7 de juny
Sessió plenària del 7 de juny

El ple de l’Ajuntament de Calella ha aprovat la redacció d’un pla d’inversions urgent a curt termini per tal de compensar el deteriorament de l’instrumental obsolet i de l’equipament assistencial de l’Hospital Sant Jaume. Així consta en la moció que ahir va tirar endavant amb 15 vots favorables, els dels partits a l’equip de Govern i impulsors del text, CDC i PSC; i els vots dels regidors d’ ERC i el PP. Els vots contraris van ser els dels regidors de la CUP i ICV.

La moció també inclou la realització de manera immediata d’un pla director de reforma i ampliació de l’Hospital de Calella per tal de resoldre els greus problemes estructurals i de manca de capacitat que té el centre.

El regidor d’ICV va retreure a l’equip de govern la falta de concreció de xifres en una moció en què, segons Sebastià Tejada, no es presenta cap dada tècnica.

Afegia Tejada que es destruirà l’atenció sanitària integral que sempre s’ha donat des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

El regidor del PP va mostrar la seva preocupació per l’infrafinançament que pateix la Corporació sanitària. Josep Maria Pérez Basart destacava que, tot i ser una moció molt específica en alguns punts, li donava el seu suport.

El regidor de la CUP creu que la moció serveix per avalar polítiques que CDC i PSC han anat aplicant en l’actual sistema de salut i que tendeixen cap a la privatització.

Després de mantenir una picabaralla dialèctica amb l’alcaldessa, Jan Catà va subratllar que la Corporació ha d’atendre les necessitats de la població i no pas la viabilitat econòmica. Una reflexió similar llançava des de les files d’ERC la seva portaveu, Cristina Gómez, al considerar que no han de regir estrictament els criteris econòmics a la sanitat pública; tot i que també apel·lava a la realitat actual i la situació complicada de les finances. En referència al pla funcional, Gómez va apel·lar a la responsabilitat de tots els partits destacant que el Departament de Salut no contempla inversions a curt termini.

Gómez comparteix la preocupació per les mancances històriques que ha patit la Corporació.

El regidor del PSC, Josep Torres, posava en valor una de les propostes de la moció que passa per canviar llits del centre sociosanitari calellenc passant de llarga estada i mitja estada a polivalents aguts com a mesura de millora. A més, es proposa dedicar els llits de mitja estada polivalent de l’Hospital Comarcal de Blanes a subaguts i a aguts. Una proposta que va rebre crítiques, sobretot del PP, per si això representa enviar els àvies i àvies a Blanes. Torres va subratllar que no s’expulsaran els avis i àvies i que molt assistència d’aquest tipus es fa a domicilis. Tant Torres com la mateixa alcaldessa reconeixien l’infrafinançament de la Corporació.

La moció també reconeix que l’austeritat en les polítiques econòmiques ha portat a la sanitat pública a una situació d’asfíxia pressupostària que ha fet trontollar tot el sistema.

I dues qüestions més encara vinculades a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. D’una banda, el ple va aprovar per unanimitat la moció d’urgència presentada per ICV perquè l’organisme sanitari millori la informació sobre els contractes a la seva web. I de l’altra, el ple aprovava de forma unànime la modificació dels Estatuts de la CSMS per adaptar-se a l’actual normativa legislativa.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *