Un metge de l’Hospital demana al ple que es reforci l’àrea de traumatologia amb un especialista de guàrdia

Al final del ple municipal d’ahir al vespre va demanar la paraula un metge de l’Hospital Sant Jaume de Calella. Va preguntar a tots els regidors si sabien que a l’Hospital de Calella no hi ha, de guàrdia, cap metge adjunt especialitzat en traumatologia.

El doctor Felipe Pareja, cirurgià plàstic i que actua també en casos de traumatologia, va comentar que hi ha metges polivalents que s’ocupen de casos de traumatologia però no especialistes. Per això va formular una segona pregunta al ple, demanant si està previst reforçar aquesta àrea.

Recordem que fa tres anys la Corporació de Salut del Maresme i la Selva va decidir concentrar l’àrea de de cirurgia a l’Hospital de Calella i la de traumatologia a l’Hospital de Blanes. El doctor Pareja va dir que la població de Calella no es mereix aquest tracte i va demanar que seria possible reverir aquesta decisió. Pareja: “Tenint la situació que tenim a l’Hospital, volia saber si saben si disposarem de reforç a la part de traumatologia, especialment a les nits, perquè el poble de Calella està aguantant hores i hores d’espera gràcies a nos disposar d’un servei“.

La resposta l’hi va donar l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, assegurant que transmetran la qüestió al Consell Rector de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva que es celebrarà dilluns que ve, ja que cal garantir un bon servei de traumatologia a Calella malgrat la decisió -que Candini considera raonable- de concentrar aquesta àrea a Blanes. Candini. “Assumim la responsabilitat de no només traslladar la inquietud sinó que ens ho expliquin molt bé, això, i en funció de l’explicació, exigir una resposta. Jo crec que no necessàriament cada hospital ha de tenir un munt d’especialistes de tot, i com que la Corporació és una única unitat hospitalària -encara que hi hagi dos hospitals- semblava que això era raonat. Ara bé, vostè ens diu que no hi ha adjunt de metges en traumatologia i que hi ha un metge polivalent però que no és especialista, i això és diferent. Una cosa és una racionalització de recursos, complementar-se, i una altra cosa és que allò bàsic no hi sigui. Per tant, aquí vostè ens fa veure una cosa de la qual jo no en sóc conscient, i ho miraré“.

Montserrat Candini es va comprometre a donar resposta al doctor Felipe Pareja per escrit, i mantenir-hi un diàleg per fer seguiment de la qüestió.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *