Tres centres educatius de Calella s’han sumat a la campanya #aquiproubullying

Escola Pia

Es tracta d’un projecte d’innovació contra l’assetjament creat pel departament d’Ensenyament de la Generalitat. Aquests centres són l’Escola Pia, el Freta i l’institut Bisbe Sivilla. Aquest és el primer programa que dóna el protagonisme a l’alumnat i el posa com a agent actiu en la lluita contra el bullying.

Aquest projecte tindrà una durada de dos cursos. Durant el primer, els centres seleccionats rebran la formació necessària per elaborar un projecte específic per a la seva escola o institut, projecte que implementaran i avaluaran durant el segon curs, corresponent al 2018-2019.

A l’Escola Pia, els alumnes tindran un paper fonamental, especialment a secundària, on alguns d’ells tindran la funció de «guaites». Ho ha explicat la directora de l’Escola Pia, Marisa Romero, en declaracions a Ràdio Calella Televisió.

«El paper dels nens més petits el tractament és totalment diferent, però ja a partir de cicle superior, i a la ESO sobretot, hi ha uns grups d’alumnes que tenen la figura del que en diuen els ‘guaites’, que estan una mica pendents també per ajudar no a fer res, sinó a detectar possibles situacions que no haurien de passar a les escoles però que a vegades passen»

Pots escoltar l’entrevista íntegra a la directora de l’Escola Pia, Marisa Romero, aquí.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat