Tres de les quatre residències calellenques ja han rebut la primera dosi de la vacuna

Continua a bon ritme la campanya de vacunació contra la Covid a Calella. Després de les primeres dosis administrades a treballadors i usuaris el darrer dia de l’any a la residència Fàtima, la setmana passada es va vacunar pràcticament a la totalitat dels residents i treballadors de les residències Mar i Sol i La Maresma. Dos equips mòbils integrats per professionals de la Regió Sanitària de Girona van administrar entre dijous i divendres la primera dosi de la vacuna de Pfizer als residents dels centres i als treballadors. Les jornades de vacunació van transcórrer amb total normalitat i sense incidents. Amb aquestes tres residències, a Calella ja s’han vacunat unes 350 persones. La darrera residència en vacunar als seus usuaris serà la Lantus, catalogada com a verda i pendent de rebre la notificació de Salut.

A la residència Mar i Sol han vacunat entorn d’unes 220 persones entre residents i treballadors, aconseguint que el 97% de la residència pugui tenir la immunitat de grup a partir de principis de febrer, un cop hagin passat els deu dies després de rebre la segona dosis. A la residència La Maresma el grau de vacunats també ha estat molt satisfactori. S’ha administrat la primera dosi a 140 residents i a 100 treballadors del 110 que hi treballen. Des de les direccions dels dos centres calellencs s’han mostrat molt emocionats per rebre la primera dosi del vaccí, però admeten que ara han de seguir més alerta que mai per evitar que en aquests 21 dies de transició el virus no hi entri.  Claustre Colilllas és adjunta a la direcció de la residència Mar i Sol.

De moment hem de continuar amb les mateixes precaucions o més que hem tingut fins ara. Seguim fent cada setmana proves PCR i antígens als treballadors i residents. Tenim la vacuna, però seguim amb totes les alarmes posades. La gent creu que vacuna, 21 dies, i ja podem sortir, però no és així. Fins que no hi hagi un gran gruix de la població vacunada no podrem relaxar-nos.

Cristian Torrell, de la direcció de la residència La Maresma.

Teníem moltes ganes a veure si de mica en mica podem anar fent passos endavant i no tenir tanta pressió psicològica. De moment encara no podem abaixar la guàrdia, fins que no ens posin la segona dosi hem d’estar molt alerta i continuar com fins ara.

Les dues residències han estat catalogades com a verdes i per això han pogut rebre la primera dosis de la vacuna. De fet des de la primera onada no han reportat cap cas positiu.
El darrer centre calellenc en rebre la vacuna serà la residència Lantus. De moment també ha estat catalogada com a centre verd i resta a l’espera què Salut els notifiqui el dia i hora per iniciar la vacunació. Des de la direcció del centre han assegurat tenir-ho tot a punt per a quan rebin el vistiplau del departament.

El pla de vacunació amb el qual treballa el Govern espanyol estableix tres etapes de vacunació, en funció de la disponibilitat de dosis. La primera etapa va començar el 27 de desembre i durarà 12 setmanes, fins al març. El Govern espanyol calcula que es podran vacunar 2,3 milions de persones amb la vacuna de Pfizer, de la qual s’han adquirit 4,5 milions de dosis. A més, durant aquestes primeres setmanes de gener podrien començar a arribar les dosis de la vacuna de Moderna, aprovada ja per l’Agència Europea del Medicament. La segona etapa de vacunació es durà a terme entre l’abril i el juny, quan hi haurà un increment progressiu de vacunes. La tercera etapa, durant l’estiu, servirà per cobrir la resta de grups.

A Catalunya 1 de cada 3 persones en residències ja ha rebut la primera dosi de la vacuna. La majoria s’estan administrant a les residències de gent gran lliures de Covid o amb brots controlats.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *