Josep M. Llibre qualifica d'”escandalosament lent” el ritme de vacunació

llibre web

Josep Maria Llibre, metge i especialista en malalties infeccioses del grup de recerca de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, ha qualificat d’escandalosament lent el ritme de vacunació a Catalunya. En una entrevista al programa La Ciutat ha denunciat la manca de planificació del govern a l’hora de subministrar les dosis. Llibre és el responsable de la prova pilot que es va fer a la Sala Apolo de Barcelona. Un concert amb 1.000 assistents i sense distància de seguretat, però on es va testar a tots els participants i no en va sortir cap positiu.

El doctor santpolenc Josep M. Llibre ha qualificat el ritme de vacunació d’«escandalosament lent» i ha denunciat la manca de planificació del govern a l’hora de subministrar les dosis. 

El ritme de vacunació és escandalosament lent i és degut a la manca de previsió que hi ha al darrere. Els científics han fet una gran feina. Trobar una vacuna en 10 mesos és extraordinari i que el ritme sigui aquest és escandalós. Amb la vacuna ens hi va l’economia i la salut.

De fet, segons calculen els experts amb aquest ritme fins d’aquí a tres anys no s’haurà vacunat a la totalitat de la població. Una població a qui el doctor Llibre ha animat a vacunar-se contra la Covid assegurant que el vaccí és 100% segur.

Vacuneu-vos com més aviat millor, la seguretat d’aquest vaccí és altíssima. En la relació risc-benefici entre vacunar-se o agafar el coronavirus, sempre guanya vacunar-se. S’ha fet en 10 mesos perquè s’hi han bolcat tots els grups de recerca al món, s’hi han destinat molts recursos econòmics i s’han aprofitat estudis que ja hi havia d’altres virus SAVRS-COV.

Llibre també ha remarcat que si la vacuna no fos segura i no tingués un alt grau d’efectivitat l’Agència Europea del Medicament no l’hauria aprovada.

El que a hores d’ara no millora és la situació epidemiològica a Calella, amb dades d’ahir diumenge, el risc de rebrot està en els 572 punts –en un nivell molt alt–, mentre que la velocitat de reproducció, l’r de t, se situa en l’1,63.

Són dades dolentes, que apunten clarament a una situació d’expansió de la Covid a Calella. I de fet, en els últims 7 dies, i entre la població local, s’han diagnosticat 45 positius, i l’acumulat de les últimes dues setmanes és de 69 persones amb positiu per Covid, detectades amb una prova PCR o un test d’antígens.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *