[AMPLIACIÓ] Tres premis dels Jocs Florals es queden a Calella

JOCS_FLORALS

La Viola l’ha guanyat Ester Gatell i Poch; el Premi Juvenil de poesia La Llopa l’ha guanyat Ariadna Carrasquer i Llavall; i el premi Francesc Grau ha estat per Joan Rebagliato i Nadal. l’Agrupament Escolta de Calella ha estat homenatjada amb una rabassa de bruc única i original, i s’ha tingut un sentit record per Francesc Feliu i Quintana, que va morir ara fa 15 anys. El seu fill ha estrenat una partitura, el seu nét n’ha llegit un poema, i avui s’ha anunciat que de cara a Nadal s’editarà un llibre amb poemes seus.

Ester Gatell i Poch ha guanyat per segona vegada la Viola, al millor poema que enalteix els valors espirituals i ètics. S’ha adjudicat un dels premis d’honor dels Jocs Florals pel poema Els colors de la Fe.

Pere Gorgoll, d’Anglès, amb el poema titulat Nuesa, ha guanyat la Flor Natural; mentre que l’Englantina, al millor poema que enalteix la terra i les tradicions, ha estat per a Josep Fàbrega per l’obra Sant Jordi.

Altres autors locals reconeguts han estat Joan Rebagliato, premi Francesc Grau i Viader per Temps de flors. Aquesta categoria reconeix la millor prosa poètica de tema lliure. El lingüista i escriptor calellenc, jurat en anteriors edicions dels Jocs Florals, explicava a Ràdio Calella TV què va inspirar la seva obra.

El Juvenil de poesia La Llopa l’ha guanyat Ariadna Carrasquer i Llavall per la composició titulada L’espera cap a tu. Amb només 16 anys, Carrasquer és una de les participants habituals del certàmen literari calellenc. Explicava a Ràdio Calella TV què significa per ella el fet d’escriure.

D’altra banda, el Maria Cardona s’ha concedit a Montserat Altarriba per La meva nau, un poema inspirat en les barques, d’acord amb la temàtica de la convocatòria. Altarriba va ser justament proclamada Mestra en Gai Saber als Jocs Florals de Calella per haver guanyat les tres categories principals del certamen. El premi Germanes Saula Palomer a la millor prosa poètica de tema lliure per a autors joves l’ha guanyat la lleidatana Etna Miró, amb l’obra El Roure; i el premi Francesc Castells al millor poema o corranda per dir a l’escalf d’una foguera l’ha guanyat Queralt Morros, de Vilassar de Mar. Aquest era el premi en honor de l’Agrupament Escolta Montnegre i la composició guanyador porta per títol Primavera, conte de bressol.

Justament el CAU de Calella ha estat homenatjat amb una rabassa de bruc única i original amb motiu dels 110 anys dels inicis del moviment escolta al món. La rabassa de bruc, una soca de bruc tallada i posada al revés amb les arrels cara amunt, és una peça que simbolitza la unitat escolta. Les caps Anna del Hoyo i Anna Rosich van agraïr el reconeixement a micròfons de Ràdio Calella TV.

L’altre protagonista de l’edició del certàmen literari ha estat el calellenc Francesc Feliu i Quintana, que va morir ara fa 15 anys. Persona molt arrelada a la vida cultural, cívica, associativa i poètica de la ciutat, se li va rebre homenatge amb la recitació de dos poemes, mentre que el seu fill, compositor i músic, va estrenar la partitura Quan l’ànima et parla. Una sonata interpretada per un quartet de corda a l’acte de veredicte i proclamació dels Jocs Florals. La seva vídua, Carme Horta, traslladava l’agraïment de la família per l’homenatge i explicava que s’editarà un llibre dels seus poemes.

A la convocatòria del 2017 dels Jocs Florals de Calella s’hi van presentar 216 treballs.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. 17/10/2018

    […] dels Jocs Florals de Calella, així com una petita entrevista que li va fer Ràdio Calella TV: http://www.radiocalella.cat/tres-premis-dels-jocs-florals-es-queden-a-calella/ Moltes felicitats Ariadna! Christian Negre 2018-10-17T11:21:17+00:00 Batxillerat, […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat