Troben una balena morta a la platja de Mataró

Imatge extreta del fons d'arxiu ccma (Posidònia2021)

Protecció Civil ha prohibit el bany aquest diumenge a la platja del Varador de Mataró per la presència d’una balena morta en avançat estat de descomposició.

El telèfon d’emergències 112 ha rebut l’avís alertant de l’animal poc abans de les quatre de la tarda, a causa de l’estat de l’animal, s’ha valorat la situació de la platja i s’hi ha hissat la bandera vermella. Impedint el bany a l’espai.

Al lloc dels fets s’han desplaçat diversos efectius de la policia local, Protecció Civil de Mataró i Agents Rurals, que han contactat amb Salvament Marítim per gestionar la incidència. Segons informen els Agents Rurals, que han pres mostres biomètriques de l’animal, es tractaria d’un exemplar mascle jove de catxalot. L’ajuntament es farà càrrec de les restes.

No és la primera vegada que la capital de la comarca es troba amb un cas així. El 2015 ja es va trobar una altra balena morta surant davant la costa. En aquella ocasió es tractava d’una balena bec de Cuvier, una espècie protegida que feia uns 5 metres de llarg.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *