Trucades telefòniques perquè la gent gran confinada pugui mantenir contactes socials

ttrucada gent gran

Més d’una cinquantena de persones formen part de la bossa de voluntaris que ha creat l’àrea de Política Social de l’Ajuntament de Calella per atendre les necessitats de la gent gran o d’altres col·lectius en situació de vulnerabilitat, i que necessiten una ajuda extraordinària durant el confinament. Els partits polítics de l’Ajuntament de Calella, que es van reunir de forma telemàtica divendres passat, van coincidir en què caldria garantir-los un mínim de contacte social, a banda de qüestions bàsiques com el subministrament d’aliments o de fàrmacs.

Es demanarà als voluntaris que truquin a les persones usuàries que tenen assignades perquè es puguin sentir una mica més acompanyades mentre duri l’aïllament, tal com ha explicat el primer tinent d’Alcaldia, Marc Buch.

El més bàsic és anar a comprar a persones que no poden per les seves circumstàncies. Tenen una persona assignada i se’ls demanarà que, en la mesura que puguin, els truquin perquè puguin seguir tenint contacte social.

En una entrevista a Ràdio Calella TV, Buch ha fet repàs de totes les iniciatives socials que s’han endegat en les últimes dues setmanes per garantir l’atenció a totes les persones, i especialment aquelles que tenen la condició de vulnerables. S’ha posat en marxa una línia d’atenció telefònica 671 067 009, s’han distribuït 300 targetes moneder per garantir els àpats a infants amb beques de menjador escolar; i s’ha reforçat el contacte amb les residències de gent gran.

El consistori també ha pensat en fer arribar als centres geriàtrics i a la pròpia Corporació de Salut del Maresme i la Selva un llistat de persones demanants de feina que podrien necessitar mentre duri l’epidèmia del coronavirus.

El Servei Local d’Ocupació està enviant currículums a la Corporació de perfils com zeladors o auxiliars de clínica, també a les residències d’avis. Així ajudem als demandats però als centres, si els cas reforçar plantilles durant la situació d’excepcionalitat.

El Govern no vol precipitar-se a l’hora d’afrontar pressupostàriament la crisi del coronavirus

El Govern Municipal admet que el daltabaix a tots nivells que està causant el coronavirus obligarà a modificar el pressupost actual, ja sigui per despeses que finalment no s’executaran –com les relatives a certs esdeveniments cultuals o esportius- com per fer una injecció extra a l’àrea de Política Social o Salut, entre d’altres. De fet, així ho van assenyalar els partits de Calella en Comú i la CUP.
Buch ha indicat que aquest assumpte es vol abordar sense precipitacions perquè encara arriben informacions de les administracions superiors sobre ajuts als que es poden acollir els ajuntaments; o també indicacions sobre a què s’haurà de destinar el superàvit municipal.

La modificació del pressupost no és una qüestió que es pugui resoldre de manera ràpida, i cal estudiar-ho molt bé perquè sigui el més acurat possible. Està damunt la taula, n’estem parlant, però s’ha d’estudiar bé. Mes perquè ara la prioritat, i això és comú de tot el plenari, és donar atenció a totes les persones.

La modificació pressupostària també vindrà obligada per la reducció dels ingressos inicialment previstos com a conseqüència de les primeres mesures econòmiques anunciades pel consistori. Aquestes van ser la suspensió del cobrament de tributs i dels terminis administratius, la devolució d’ofici d’ocupacions diverses o la reducció d’algunes taxes mentre duri el tancament forçós. Llavors, l’alcaldessa també va ordenar avançar el pament a proveïdors per garantir liquiditat a les empreses.

A continuació pots escoltar íntegrament l’entrevista al primer tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Calella, Marc Buch: 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat