Txell Botey: “Amortitzarem molt aquesta candidatura als Premis Max”

La nena dels pardals_05-Maydo Gargallo

Ahir es van fer públics els candidats als Premis Max de les Arts Escèniques i l’obra “La nena dels pardals”, de la companyia Teatre al detall, figura en dues categories. A la del millor espectacle per al públic infantil, juvenil i familiar, i també a la millor composició musical, en aquest cas una candidatura que porta el nom de Jordi López, Toni López i Claudi Llobet, de La Tresca i la Verdesca. En declaracions al programa La ciutat, l’actriu calellenca Txell Botey, que amb Xavi Idàñez formen la companyia Teatre al detall, ha assegurat que espremeran al màxim la candidatura, preveient que entrar al grup final de nominats serà difícil per l’altíssima competència que hi ha.

Botey ha assegurat sentir-se molt orgullosa i feliç perquè els professionals del teatre hagin considerat La nena dels pardals com un dels 19 millors espectacles de teatre familiar d’Espanya. Ara, l’obra que van estrenar el 2017 i a la que li han donat molt rendiment fent-la girar dins i fora de Catalunya, és candidata als Premis Max 2020. Diu Botey que espera que això els obri portes i assegura que promocionaran, i molt, aquesta candidatura.

Els premis fan molta fan molta il·lusió perquè són un reconeixement a la feina feta i a la que hi dediques molt d’esforç, però per les companyies petites i que ens ho lluitem molt esperes que siguin portes oberts per arribr a llocs on no has arribat. Aquesta candidatura l’amortitzarem a saco, tant si arribem a la final o no, l’amortitzarem molt.

Els nominats finals a la categoria de millor espectacle de públic familiar es decidirà per votació secreta dels professionals del teatre. En una segona ronda s’escollirà el guanyador que recollirà el premi a la gala que tindrà lloc el 28 de juny a Màlaga.

Però pel simple fet d’haver rebut una candidatura, La nena dels pardals entrarà en el procés de votació popular que concedirà el premi del públic. Encara no s’ha obert però avança Botey que faran molta campanya per demanar el suport dels calellencs i calellenques, i tots els seus fidels.

Hi aniran junts tots els espectacles familiars, de públic general; tot anirà al mateix sac. El dia que s’obrin les votacions ja demanarem suport, que sempre l’hem tingut de la gent de Calella i dels nostres seguidors. Farem campanya perquè la gent ens voti. Aquest premi encara el veig més factible, perquè l’altre serà realment complicat.

Però la il·lusió de la candidatura és doble perquè La Tresca i la Verdesca també ha entrat en la categoria de millor composició per a teatre per la música que van posar a la història de la petita Ming Li, una nena que lluita per evitar l’extinció dels ocells a la Xina del dictador Mao Zedong.

Ells estan en una llista on hi ha composicions musicals per a espectacles mega grans. És un orgull i un honor. Nosaltres que hem fet una aposta molt decidida per la música en directe i per la feina que fa la Tresca, ens n’alegrem moltíssim perquè al final és una nominació més per al nostre espectacle.

Per La Nena dels Pardals, la companyia Teatre al detall ha guanyat el Premi de la Crítica 2017 al millor espectacle familiar, el Premi Enderrock 2018 al millor disc per al públic infantil i familiar, el Premi del Públic de la Mostra d’Igualada 2018 al millor espectacle, i el Premi Butaca 2018 que concedeix el públic al millor espectacle per al públic familiar.

L’obra es podrà veure el 14 de març a Terrassa, el 21 de març a Les Borges Blanques; i en breu a Sevilla, amb una adaptació del text al castellà.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat