Un abús de les begudes energètiques pot derivar a problemes coronaris i hepàtics

Foto: Agència Catalana de Seguretat Alimentària

Aquest matí, alumnes de 1r d’ESO de l’Escola Pia han tingut una xerrada sobre les begudes energètiques. Una xerrada que ha anat a càrrec de Mar Latorre, tècnica de prevenció de drogues i salut dels ajuntaments de Calella, Pineda i Tordera.

En una entrevista a l’Info Vespre, Latorre ha advertit dels problemes que poden ocasionar les begudes energètiques si se’n fa un abús.

“Estan associades a malalties coronàries, per exemple. Provoquen taquicàrdies. Si tens alguna afecció al cor, poden ser molt perilloses. També estan relacionades amb problemes hepàtics, per l’alt contingut de sucres fa que siguem propensos al “fetge gras” o també relacionades amb la deshidratació, per l’alt contingut de cafeïna, que provoca és una substància molt diürètica i fa que ens anem deshidratant, però com que tenim el cervell “enganyat”, per l’efecte de la cafeïna no tenim aquesta simptomatologia”.

Les begudes energètiques, perquè ens fem una idea, una llauna porta entre 2 i 3 cafès i 10 sobres de sucre de bar, així ho ha explicat Latorre

“Les begudes energètiques són les que estan formades principalment per cafeïna. Tenen un alt contingut en cafeïna, que és una substància psicoactiva estimulant i moltes d’elles porten taurina i molt de sucre. Perquè ens fem una idea, una llauna porta entre dos i tres cafès i deu sobres de sucre dels bars”.

A continuació podeu escoltar l’entrevista íntegra a Mar Latorre, tècnica de prevenció de drogues i salut dels ajuntament de Calella, Pineda i Tordera.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *