Una cinquantena de persones es concentren en contra de la sentència a “La Manada”

Aquesta tarda han tingut lloc arreu concentracions en contra de la sentència que l’Audiència de Navarra ha imposat aquest dijous als integrants de “La Manada”. El tribunal a condemnat a 9 anys de presó a cadascun d’ells. Han estat doncs, absolts del delicte d’agressió sexual, del delicte contra la intimitat i de robatori amb intimidació, dels quals havien estat acusats. En l’agressió sexual, a diferència dels abusos, el Codi Penal estableix que ha d’haver-hi hagut “ús de violència i intimidació”. El tribunal ho ha rebutjat. Ha tingut en compte l’actuació en grup i la penetració a la noia.

Els condemnats s’enfrontaven a una petició de pena de més de 20 anys de presó, feta per la fiscalia i l’acusació particular, per violar en grup una noia de 18 anys en els Sanfermines del 2016. A més també els hi ha imposat cinc anys de llibertat vigilada, un cop complerta la pena de presó, i els prohibeix apropar-se a la víctima a una distància inferior als 500 metres i comunicar-se per qualsevol mitjà durant 15 anys.

Durant la concentració que s’ha fet a la Plaça de l’Ajuntament a les 19h, s’ha llegit un manifest de l’Ajuntament, que ha estat llegit per la regidora d’Igualtat, Cindy Rando i també un text que la víctima ha penjat a Instagram.

També hi han assistit els regidors Margarita Valls, Lorena Sánchez i Jan Catà.

Durant la concentració s’han escoltat crits com “és violació, no és abús”.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *