Un conte per a adults per parlar de la menopausa

Sandra Rossi, coneguda actriu i narradora, una de les veus més habituals a les sessions de contes per a adults, participa des de fa anys en les vetllades que es duen a terme a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça.

En aquesta ocasió la catalana-argentina nascuda a Buenos Aires l’any 1964, convida els espectadors a parlar obertament dels diversos processos naturals de les dones a partir dels cinquanta anys, a través de l’espectacle ”Mujeres de incierta edat”. Una història que diu està explicada en primera persona.

Jo parlo de mi, de la meva incerta edat. Totes les dones em diuen com d’identificades se senten. Aquí parlarem del que no es parla perquè tu saps que els processos femenins són gairebé secrets. Quan arribem a la incerta edat som invisibles. El que vol aquest espectacle és repassar tots aquests cicles que sempre que vivim les dones, que no només n’és un, en son uns quants a la nostra vida, i fer visible la potència de les dones a partir dels cinquanta anys, sense oblidar el que vam ser abans.

Rossi, que va estrenar aquest espectacle el passat mes de maig, diu haver tingut la necessitat de posar el focus allà on sovint no es posa, i de parlar obertament del que passa quan suposadament les dones deixen de ser fèrtils.

Primer perquè tinc aquesta incerta edat i he tingut ganes de parlar d’això; de posar el focus a on no es posa. El procés femení i el de la incerta edat, quan deixem de ser suposadament fèrtils, o fèrtils en algun aspecte. Se’ns identifica molt amb la maternitat i les dones no som només això. Tota la intenció és posar el focus i fer visible aquest moment de les nostres vides, quan sembla que deixem de ser dones. No hi estic gens d’acord.

”Mujeres de incierta edat” és un espectacle per a públic a partir de quinze anys que podeu veure i escoltar aquesta nit al pati de la biblioteca, a les nou. L’entrada és lliure, però l’aforament és limitat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *