Un festival i una fira gastronòmica, les propostes més votades als participatius joves

Ahir divendres es van presentar i votar els projectes presentats per als pressupostos participatius joves del 2019. Les propostes més votades van ser unes festes temàtiques, de caràcter benèfic, que es farien a la Fàbrica Llobet, i una fira gastronòmica i artesana, acompanyada d’uns concerts al pati de l’Ós, a la nit.

De les més de 30 propostes que es van presentar inicialment, se’n van exposar les 14 entre dues categories, una de joves de 15 a 20 anys i una altra de 21 a 30 anys. L’assistència a l’assamblea era un requisit indispensable per tenir dret a la consideració per a la partida de 10.000 euros prevista en els pressupostos de participació de joventut de l’any 2019. De les propostes presentades, només una corresponia a la categoria dels més grans.

L’acte va consistir en una breu exposició de cada projecte presentat i en la votació de les propostes més atraients per als joves calellencs que hi van participar. Així mateix, els resultats de les votacions no són resolutius; doncs el pròxim dimarts el consell de joventut es reunirà per fer una segona votació de les propostes, aquesta vegada amb els projectes i els pressupostos més definits. El grup més votat de la primera categoria es va formar a partir d’una coalició de tres projectes presentats que tenien per objecte animar les nits joves a la ciutat amb l’organització de concerts. Laia Arnijas i Geni Smethurst formaven part dels grups més votats.

El que hem parlat entre tots és que es faran unes festes a la fàbrica Llobet, amb temàtiques diferents i música actual. Es cobrarien les entrades per poder fer donatius. Segurament es farà una entrada tancada al principi, per veure els grups, i més tard, a la matinada, s’obriria l’entrada pel concert del DJ”.

El projecte de la segona categoria està promogut per l’associació cultural Ital Youth Sound, que, en aquest cas, tenia l’objectiu de fer una fira gastronòmica que potenciés atributs del municipi.

La proposta era la d’intentar fer una fira que potenciés alguns dels atributs que té el municipi; tant podia ser el turisme com podria ser una altra cosa. (…) La idea és fer una fira gastronòmica i artesana, i a part realitzar un concert de grans dimensions al Pati de l’Ós“.

Escoltem les entrevistes que hem fet als dos ponents.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *