Un grup de la parròquia de Calella viatja a Itàlia

Font: Parròquia Santa Maria i Sant Nicolau

Del 4 al 10 d’agost, Mossèn Cinto Busquet i un grup de 9 persones de la parròquia de Calella han participat en una trobada internacional, assimilat a una escola d’estiu pensada pels Agents parroquials -persones compromeses en el treball de la parròquia-.

El curs organitzat pel Moviment dels Focolars -institució internacional que treballa en el camp interreligiós, ecumènic, de compromís social- està dirigit a reflexionar i dialogar sobre “Les nostres parròquies avui en contextos diferents”. Hi han assistit 120 participants de països tant diferents com d’Hongria, de Polònia, d’Itàlia, d’Argentina, de Mèxic, de les Filipines, del Vietnam, de Romania i de Catalunya. Calella ha estat una de les delegacions nacionals catalanes, diu Cinto Busquet, que també explica que ha estat molt bonic i planer.

El tema central es centrava en -el context diferent en què vivim i en un moment que sembla que a Europa l’Església hagi perdut aquella rellevància que tenia en un passat- com podem viure i testimonia la joia de l’Evangeli. Ho hem fet a partir de documents del Papa Francesc i, de les experiències compartides de tots els grups.

Els grups compresos majoritàriament per homes joves d’una 20-25 anys “aportaven moltes idees, entusiasme i novetat” diu Busquet. El contrapunt a la delegació calellenca que principalment són persones més grans.

Estem molt contents d’haver-hi anat. Ha estat una bona experiència per nosaltres i positiva pel conjunt de la parròquia. Han estat 7 dies, 5 dies de curs i l’anada-tornada que hem aprofitat per fer turisme.

El Congrés s’ha celebrat a una petita ciutat anomenada Benevento. Una setmana de fraternitat i esperança que ha retornat als calellencs amb molts ànims.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *