Una cercavila homenatja els locals electorals de l’1O amb una placa simbòlica

retolcollegielectoral00000000

Plaques amb el missatge “En aquest col·legi, l’1 d’octubre de 2017 el poble de Calella va defensar i guanyar la seva llibertat per decidir malgrat les agressions de l’estat espanyol” han estat col·locades a les façanes dels tres col·legis electorals que van ser oberts per les votacions del referèndum de l’1 d’octubre de l’any passat.

cercavila1oct00000000

La cercavila, organitzada pel CDR de Calella i que s’hi han sumat Geganters i Udols de Foc, ha recorregut els tres col·legis electorals (Escola Pia Jovara, Biblioteca i Fàbrica Llobet Guri) per col·locar-hi unes plaques commemoratives per recordar les votacions del referèndum de l’any passat.

retolhotelvila00000000També s’ha col·locat una placa a la façana de l’Hotel Vila on s’hi allotjava la guàrdia civil que durant el dia havia anat a diferents col·legis electorals de Catalunya amb la intenció de treure les urnes. La nit de l’1 al 2 d’octubre de 2017, alguns guàrdies civils vestits de paisà van decidir carregar contra els manifestants que protestaven al carrer.  Els dies següents, la guàrdia civil abandonava l’Hotel Vila. Amb la cercavila d’avui s’ha volgut recordar el moment amb una placa amb la inscripció: “En aquesta cantonada, la nit de l’1 d’octubre  de 2017, es va iniciar l’expulsió de les forces d’ocupació espanyoles de Catalunya per les seves agressions contra el poble català amb el resultat de 14 calellencs ferits.”

retolplaça1octubre00000000La cercavila, ja de tornada cap a la plaça de l’Ajuntament, s’ha aturat a la plaça del Rei on s’ha fet el canvi simbòlic del nom per plaça de l’1 d’Octubre. Demà a les 19 h està previst que es faci efectiu, de forma oficial, el nom de la plaça tal com va decidir el ple del passat abril amb una moció motivada pel CDR de Calella i presentada pels partits sobiranistes del consistori. El canvi de nom ha estat comentat aquesta darrera setmana pel fet que el ple va aprovar canviar el nom de plaça del Rei per plaça de l’1 d’Octubre de 2017 i, finalment, el rètol que s’hi instal·larà demà portarà inscrit plaça Primer d’Octubre.

Per altra banda, aquest matí, la plataforma Seguim i Òmnium Montnegre han realitzat un llaç groc amb caiacs al davant de la Roca Grossa amb participants de Calella, Sant Pol i Pineda de Mar.

 


View this post on Instagram

A post shared by RadioCalellaTV (@radiocalellatv) on


Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat