Coneix la tasca de l’associació Salvando Peludos España

La parada de Salvando Peludos a la Fira Animalista, on han donat en adopció tres gossos
La parada de Salvando Peludos a la Fira Animalista, on han donat en adopció tres gossos

Es tracta d’una associació badalonina i calellenca que es dedica a rescatar gossos en males condicions, fins i tot a punt de morir, a diversos punts de la geografia espanyola, sobretot a Andalusia, i els donen en adopció. Avui es troben a la setena edició de la Fira Animalista de Calella, on han fet una desfilada dels gossos que busquen família d’acollida.

En una entrevista a Ràdio Calella TV, la calellenca Rosy Bernaus, membre de l’associació, ha explicat el procediment que segueixen quan rescaten els peluts.

Quan venen aquí, sempre venen amb alguna cosa, se’ls fa un control veterinari, se’ls posa en tractament si cal, i van a una casa d’acollida. Allà esperen a ser adoptats. A través del Facebook de Salvando Peludos, posem fotos, anem explicant una mica la història de cada gosset. La gent ens truca, venen a veure’ls, i si tot ens sembla correcte i ens sembla un bon adoptant, es fa un contracte d’adopció en el qual hi ha un xip, unes vacunes i tot en regla i, quan toca, l’esterilització si és que són cadells.

Bernaus ha denunciat casos de maltractament de gossos a Calella i ha lamentat la inacció de la Policia Local.

Aquí a Calella, hi han hagut diversos casos. Sense anar més lluny, aquí a dalt, a Can Carreras, s’han trobat gossets en mal estat, sense aigua, sense menjar, lligats tot el dia, els gossets, s’escapen i, sobretot, no hem trobat recolzament per part de la Policia Local, perquè sempre aparten el problema. Ells no fan mai recollida, tenint un cotxe que poden fer-ho, i ens trobem en el cas que ens envien a l’SPAM -Societat Protectora d’Animals de Mataró-; ells fan la recollida, però si no tenen un previ avís de la Policia Local, no poden actuar, per això ens trobem una mica desemparats amb aquest tema aquí a Calella.

Bernaus ha destacat la importància d’adoptar els gossos enlloc de comprar-los. Ha demanat també un terreny on poder deixar els gossos que esperen per ser adoptats.

Sobretot, la gent que es conscienciï en adoptar i que canviïn les gestions de les gosseres. Que les gosseres d’Andalusia es puguin gestionar a través d’un voluntariat i d’algú que sigui d’un tema animalista, perquè trobo que es podria eradicar bastant el problema. I m’agradaria demanar si algú de la zona nostra de Calella, Pineda, etc., tingués un terreny, un lloc que no faci servir i que ens el pugui cedir d’alguna manera o pagar-li un petit lloguer on nosaltres puguem seguir rescatant, puguem fer un nucli zoològic on poder deixar els gossets.

La presidenta de Salvando Peludos España, Charo Perlado, ha denunciat el mal estat en el que es troben els animals a Andalusia i ha demanat una regulació de les gosseres per part de la Junta d’Andalusia.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a Rosy Bernaus i Charo Perlado, de Salvando Peludos España.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat