Una família calellenca demana que es facin donacions per al projecte del SJD Pediatric Cancer Center

sjd_bosch

Estan visquent en primera persona la cruesa del càncer infantil. Són pacients de l’Hospital Sant Joan de Déu i no van dubtar en participar a la campanya “Para los valientes” de micromecenatge per construir a Barcelona un centre pioner i punter a nivell mundial dedicat específicament a la investigació sobre la que està tipificada com a malaltia rara, diferent del càncer que afecta a les persones adultes. El projecte, impulsat pel centre hospitalari, compta amb el suport de l’Escola de Negocis IESE, la Fundació del FC Barcelona i la Fundació Leo Messi, que ha prestat la seva imatge per a l’espot que es va començar a difondre la setmana passada, coincidint amb el Dia Mundial contra el Càncer Infantil. En ell també hi apareix aquesta família calellenca, que en una entrevista a Ràdio Calella TV ha destacat els beneficis que aquest nou centre pediàtric pot reportar als pacients. Jordi Bosch ha fet una apel·lació a la solidaritat demostrada dels calellencs perquè hi col·laborin.

Hi ha diverses vies de col·laboració perquè s’aconsegueixin els 30 milions d’euros per construir aquest centre d’oncologia infantil, que estarà integrat físicament a les instal·lacions de l’Hospital Sant Joan de Déu, dedicat a la investigació i equipat amb tecnologia puntera per al millor tractament dels pacients, que no tenen més de 22 anys. Un dels objectius és que disposi de la primera màquina de radioterapia amb protons de l’Estat espanyol.

Es demanen aportacions particulars, d’empreses o fundacions, o la col·laboració mitjançant la posada en marxa d’iniciatives que permetin recaptar fons. Tota la informació es pot trobar a les pàgines web paralosvalientes.com, sjdhospitalbarcelona.org i fundació.fcbarcelona.cat, hi ha el telèfon 902 04 04 04; o directament es pot fer una transferència bancària al compte corrent habilitat (ES97 2100 5000 0015 9389).

Jordi Bosch, el pare de la família que apareix al promocional de la campanya, ha exposat la necessitat d’invertir en la investigació sobre el càncer infantil per superar el sostre actual de curació, que és del 80%.

“Els nens amb càncer infantil reben un tractament que residual dels adults, per això hi ha aquesta necessitat vital per recaptar diners per investigar. Són uns grans desconeguts i per això des de fa molts anys estan estancats en la taxa del 80% de curació. Hi ha un 20% dels nens que no es curen i crec que és una xifra massa alta, i els que es curen no ho fan amb les màximes garanties. La investigació també s’ha de dirigir a minimitzar-ne les seqüeles”, ha explicat.

sjd_messiA banda de les víes de col·laboració específiques per a la campanya Para los valientes, que simbòlicament s’indentifica amb dues pintades negres a la galta -senyals de guerra per guanyar-li la partida al càncer infantil-, Bosch també ha recordat que es poden continuar fent donacions amb les pulseres Candela. Veuria amb molt bons ulls que el teixit comercial calellenc s’unís en bloc per vendre-les i fer-hi impuls.

“Convido al petit comerç a entrar a la pàgina del Facebook que porten les famílies que elaboren aquestes pulseres, on trobaran la informació sobre com tenir-les. Es venen a un preu irrisori de 3 euros i les fan també els propis pacients; i gràcies a això se sufraga el 50% del pressupost d’investigació d’oncologia de l’Hospital Sant Joan de Déu”, ha dit.

Pel moment s’han recaptat més de 3,5 milions d’euros, dels 30 milions de cost inicial de la construcció del centre pediatric especialitzat de càncer. Amb tot, i segons han indicat els seus impulsors, caldrà un important finançament públic i privat per cobrir les següents fases de desenvolupament del projecte.

 

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a Jordi Bosch, pare de la família que ha participat en la campanya de micromecenatge per al SJD PEdiatric Cancer Center.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. HOSPITALITAT MARE DE DÉU DE LOURDES- Estem a l’última setmana per apuntar-se per la peregrinació que serà de 23 al 27 de juny. A partir del dia 20 tothom que vulgui apuntar-se haurem de preguntar con està de llocs.
    El dissabte passat ens vàrem trobar totes les Hospitalitats, com cada any, a Montserrat El diumenge al matí la nostra Hospìtalitat vàrem celebrar al matí una jornada de formació a Giirona i a la tarda,aprofitant que era un dia que hi havia gent a Girona, hi vàrem celebrar un concert per dues corals a la Basílica de St Feliu amb entrada gratuita.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat