El bus entre Calella i Pineda ofereix 32 nous viatges el cap de setmana

Carretera N-II, imatge d'arxiu

L’oferta de busos entre Calella i Pineda doblarà dissabtes el nombre de viatges, passant dels 16 actuals als 34; i crearà 16 connexions diumenges i festius, ja que fins ara no existia aquest servei.

També i durant els dies feiners el recorregut es modifica amb una parada nova, la del barri de Can Cornet, per donar servei a l’Escola Mediterrània de Pineda.

Ho ha anunciat aquest matí en roda de premsa el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font.

Aquests canvis es posaran en funcionament dilluns que ve, coincidint amb l’inici del curs escolar.

Font ha destacat que el servei s’amplia per la bona marxa de les expectatives i l’alta demanda. Així si la previsió de viatgers era de 219.000 al 2014, aquesta xifra va ser finalment de 241.000, tal i com ha explicat  Ramon Sagalés, conseller delegat de l’empresa operadora del servei, Sagalés Autobusos.  L’escreix de passatgers farà que els Ajuntaments de Calella i Pineda i la pròpia Generalitat no hagin de fer cap aportació econòmica més de les que fan actualment.

El pressupost del servei és aproximadament de 365.000 euros, dels quals 189.000 van a càrrec del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat; 98.000 els aporta l’Ajuntament de Pineda i 78.000 el de Calella.

Font ha destacat que el servei no és deficitari però que les tarifes que s’apliquen són les de l’ATM i les aportacions públiques es fan per la bonificació de les tarifes integrades i les bonificacions socials.

D’altra banda, Font ha indicat que el servei de reforç dels trens de Rodalies ha funcionat molt bé aquest estiu i que l’any vinent es repetirà l’experiència.

També ha anunciat els reforços del servei amb bus a Barcelona i a l’aeroport i a partir de l’any vinent amb el de l’aeroport de Girona, aprofitant que operarà Jet2Holidays.

L’alcaldessa Montserrat Candini ha destacat que la bona governança dóna solucions a les necessitats ciutadanes, com ha estat aquest cas, el de l’increment del servei de bus entre Calella i Pineda.

També ha acusat el govern central d’abandonar Catalunya pel que fa a les inversions, posant en relleu les fetes a Rodalies en comparació amb la línia d’alta velocitat en territoris poc poblats.

Una de les principals parades del bus que connecta Calella amb Pineda és la de l’hospital Sant Jaume, tal i com ha recordat la tinent d’alcalde pinedenca, Sílvia Biosca, que també ha destacat la connexió amb RENFE.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.