Una trentena de persones es concentren en suport als membres de les institucions catalanes que declaren avui

Crida per la democràcia ha convocat a les 12 del migdia concentracions davant dels centres de treball i a la plaça Sant Jaume de Barcelona com a mostra de suport als membres del govern de Carles Puigdemont i de la Mesa del Parlament citats a declarar avui pels delictes de rebel·lió, sedició i malversació de fons públics. La secció local de l’Assemblea Nacional Catalana ha cridat a la gent de Calella a reunir-se a la plaça de l’Ajuntament, fins on s’hi han acostat més d’una trentena de persones.

Ho ha confirmat el portaveu de l’ANC-Calella per la Independència, Josep Barri.

“L’objectiu essencial d’avui era el de recordar i tenir presents que durant tot el dia d’avui han sigut cridats a declarar la Mesa del Parlament, la presidenta del Parlament i tot el govern legítim de la Generalitat. Per aquest motiu s’ha fet aquesta convocatòria, perquè nosaltres els anem recordant i els anem tinguent presents, perquè en aquest moment ens cal tenir a la gent convocada i junta amb el màxim d’unitat possible”

Josep Barri ha assegurat que considera “totalment il·legítim i il·legal” que els membres de l’executiu català i de la Mesa del Parlament hagin d’anar a declarar i ho ha interpretat com una mostra de la inexistència de separació de poders a l’Estat espanyol.

“Com no pot ser d’una altra manera, considerem totalment il·legítima i il·legal aquesta acció judicial que veiem, a més, totalment dirigida des del govern, per tant, ens torna a demostrar que no existeix una separació de poders a dins de l’Estat espanyol. Veient el que es diu a l’auto d’imputació, que veiem que està ple de coses inconcretes i totalment falses, no podem més que estar-hi en contra i recolzar als imputats actuals”

Barri ha declarat que també es convocava a la gent en contra de l’aplicació de l’article 155 i en record als presidents empresonats de l’ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.

L’ANC-Calella també ha fet una crida als ciutadans a les 19 de la tarda al mateix lloc, a la plaça de l’Ajuntament.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista al portaveu de l’ANC-Calella per la Independència, Josep Barri.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *