Unes 19.000 persones han passat pels espais museístics de la ciutat

image

Aquest 2015 ha estat un bon any de visites als museus de Calella. La directora de Patrimoni de Calella i directora del Museu de Calella, Carme Torm, ha dit que el 2015 s’ha tancat amb bones dades de visitants tant al refugi antiaeri del Parc Dalmau, com al Far, l’Ajuntament Vell i al Museu Arxiu Municipal.

Unes 2.700 persones han visitat el refugi del Parc Dalmau, una xifra idèntica a la de l’any anterior. El gruix de visites es registra en plena temporada d’estiu i continuen visitant-lo sobretot persones de Catalunya, seguits pels calellencs i per turistes estrangers en tercer lloc, sobretot anglesos. Torm: “Entre el turisme internacional, com altres anys, el refugi té molt interès pels anglesos. Ja sabeu que Anglaterra, i Londres, van ser bombardejades i els refugis tenen molt interès pel visitant londinenc i anglès en general“.

Al Far de Calella hi han anat unes 6.000 persones, també un volum igual al registrat l’any 2014. Carme Torm ha explicat que la gent de la ciutat hi continua pujant sovint. També hi pugen unes 2.300 persones d’arreu de Catalunya i els estrangers que més hi van són francesos i anglesos. “Són unes xifres altes. Estem contents perquè són xifres elevades i això vol dir que es manté l’interès per tots els visitants. Com al refugi, els visitants de Calella són prioritaris, i per molt que ja hi hagin estat alguna vegada hi pugen al cap de setmana fent alguna activitat  jornades de portes obertes, o a vegades fent d’amfitrions de família i amics, que els acompanyen i els ensenyen el Far“, ha dit Carme Torm.

Carme Torm ha constatat que el fet de fer pagar entrada per veure el Museu del Far i el Refugi antiaeri no ha fet disminuir les visites, ja que els preus són barats i símbòlics.

Pel que fa a l’Ajuntament Vell, ha acollit set exposicions temporals i això fa que hi hagi renovació de visitants. Hi han passat unes 6.300 persones, i també la majoria són calellencs i catalans. “Els visitants de Calella ens són la meitat, 2.670 persones i 2.370 de Catalunya . Continuen sent els més fidels. I dels internacionals anglesos i francesos. De les diverses exposicions que hi hem tingut, el Festimatge a l’abril, que fem cada any, és sempre la que ve més gent“.

Una altra exposició que han tingut èxit han estat la dels «Germans Castells, constructors de somnis» que va tenir unes 1.700 persones, igual que el Festimatge.

I pel que fa al Museu Arxiu Josep Maria Codina i Bagué de la ciutat, Carme Torm ha dit que l’han visitat unes 4.000 persones, la majoria també de Calella. “El Museu té menys afluència perquè tenim menys exposicions temporals, ja que totes són de producció pròpia i això significa un esforç més considerable. Les itinerants ón més fàcils. Estem en xifres similars a anys anteriors i al Museu els calellencs són els que tenen més interès en veure les exposicions temporals i són els principals visitants“.

I s’afegeix als espais museístics de la ciutat el Museu del Turisme, on ara mateix hi ha portes obertes i l’exposició itinerant «Rutes de Guerra» i la motra «passat i present», íntimament relacionades. Hi seran fins al mes de març, que es podran visitar al mateix moment que es visitin les sales permanents del MUTUR. El balanç de visites no es podrà fer fins d’aquí un any. Torm: “Hem de fer valoració d’aquí un any a veure com va. És veritat que ara és un període de prova amb els horaris, però pensem que, com a mínim, ens mourem amb les mateixes xifres que la resta d’espais. Estem satisfets dels quatre que tenim en funcionament, més la Capella. En els quatre espais estem rondant els 19.000 visitants i això és una xifra important“.

L’entrada serà gratuïta fins el diumenge 14 de febrer, de dimarts a dissabte de 5 a 8 del vespre, i els diumenges d’11 del matí a 6 de la tarda.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat