Vaga de 24 hores al servei públic

Imatge d’arxiu

Treballadors del transport públic, professors, metges i altres funcionaris estan cridats a la vaga de 24 d’hores d’avui dijous 28 d’octubre per denunciar l’abús de temporalitat a l’administració i contra el decret del Govern espanyol per solucionar la situació. L’ha convocat la Taula Intersindical de Catalunya, integrada per la USTEC, Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), CGT, CNT, CoBAS, Coordinadora Obrera Sindical i Solidaritat Obrera. CCOO, UGT i la Intersindical CSC no s’hi han adherit. Treball ha publicat el decret de serveis mínims fins la mitjanit.

A l’educació infantil i primària, es garanteix la presència de la meitat dels docents. A les llars d’infants i centres d’educació especial, també el 50% de la plantilla.

Pel que fa al transport públic, Treball ha decretat el 85% del servei habitual a Rodalies i Regionals de Renfe, dels Ferrocarrils de la Generalitat, del servei de metro i autobús de TMB i del TRAM.

A la sanitat pública, la Generalitat garanteix el normal funcionament dels serveis d’urgències, les unitats especials i les operacions quirúrgiques inajornables, així com els tractaments de quimioteràpia i radioteràpia en situacions urgents i de necessitat vital. També en el desenvolupament de la campanya de vacunació i el funcionaments dels equips especialitzats en la Covid. A l’atenció primària, els serveis mínims són del 25% de la plantilla.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *