“Amb nom de dona” homenatja la primera regidora de l’Ajuntament de Calella

Dolors Rovira amb Joan Puig Bascu, Francesc Vicens (diputat d'ERC), Frederic Forest, Francesc Subirana, Josep Juanola i Francesc Puig (Paco Tano), l'any 1986. Foto: Esquerra Calella

Aquesta tarda es farà la descoberta de la placa d’homenatge a la primera dona regidora de l’Ajuntament de Calella. És Dolors Rovira, qui va encapçalar la candidatura d’Esquerra a les municipals del 1983, les segones que es van celebrar en etapa democràtica. Va ser la primera veu de dona que es va sentir dins de la institució, marcant un moment històric en la lluita –encara vigent– per la plena igualtat entre dones i homes. Això és el que se li reconeixerà avui posant el seu nom a la font que hi ha al Mirador de Lluís Companys –a la zona de la Piscina Municipal–, el president d’Esquerra Republicana que va ser assassinat pel franquisme. A l’acte organitzat per l’Ajuntament de Calella hi assistirà l’expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, qui s’ha significat també per defensar els drets de les dones, en general i especialment les recluses d’institucions penitenciàries.

L’acte oficial d’inauguració de la segona placa del projecte “Amb nom de dona” es farà a les 17.15h al Mirador de Lluís Companys. Anirà a càrrec de l’alcaldessa Montserrat Candini i de l’expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, amb l’assistència de la regidora d’Igualtat i Drets Civils, Cindy Rando.

En finalitzar, es procedirà a l’obertura de portes de l’exposició “3 dies d’abril. 90 anys de la proclamació de la República”, que es podrà veure fins el 21 de novembre a l’Ajuntament Vell. L’acte comptarà amb la presència del president del Memorial Democràtic, Vicenç Villatoro.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *