Veïns de Codina es mobilitzaran en suport als detinguts per intentar recuperar el seu pis ocupat

VEÏNS CODINA 20220719

El cas de l’ocupació que ha portat als propietaris del pis davant la justícia, acusats dels presumptes delictes d’entrada a domicili i coaccions, ha provocat la reacció dels veïns dels Apartaments Codina, que aquest dijous es concentraran a la Plaça de l’Ajuntament per reclamar solucions a la problemàtica que es viu al barri i els genera inseguretat i temor. Serà en el moment que a l’interior de l’edifici consistorial estiguin reunits els grups polítics municipals en l’última sessió plenària del curs actual.

El cas ha fet aflorar la problemàtica de les ocupacions al barri i ha encès els ànims entre el veïnat, que diu prou i preveu mobilitzar-se aquest dijous a la Plaça de l’Ajuntament, coincidint amb la sessió del Ple Municipal. Reclamen més seguretat i mesures que posin fi a les entrades il·legals als seus domicilis, cosa que els fa viure amb preocupació i temor.

Aquests dies no es parla d’altra cosa a la seu social de l’Associació Cultural Codina, que es va constituir fa poc amb l’objectiu de fer comunitat i representar-la davant les institucions. El seu president, Vicens Martínez, assegura que fan costat als propietaris del pis ocupats i que esperen solucions per part de les administracions, tot i ser conscients de les limitacions legals que hi ha en l’actualitat a l’hora d’abordar el fenomen de l’ocupació.

Tothom diu el mateix, que les lleis són així i fan el que poden. Sé que des de Calella no es podrà arreglar el problema del tot, però sí intentem que posin més vigilància o que es faci alguna cosa perquè nosaltres visquem una mica més tranquils (…) Nosaltres som persones pacífiques, la majoria gent gran, i aquest tema ens preocupa. Estem donant suport als propietaris que han patit l’ocupació, també hem parlat amb l’alcalde perquè d’alguna manera es pugui resoldre.

A les portes del local social de l’associació, els veïns de Codina han penjat un rètol on convoquen a concentrar-se aquest dijous a la Plaça de l’Ajuntament per deixar constància que “no pararan fins que marxin tots els ocupes”.

Junts s’interessa per la situació al barri

L’alcaldable de Junts de Calella, Josep Grima, i la diputada al Parlament de Catalunya, Glòria Freixa, van visitar ahir el barri dels Apartaments Codina per escoltar els veïns i explicar-los quin és el posicionament del partit respecte de les ocupacions. “S’ha de distingir entre una família que no pot pagar el lloguer al final de mes o qui no arriba a la hipoteca de qui dona la patada a la porta. A l’okupa amb “k”, nosaltres no el podem blanquejar mai”, va dir la diputada Freixa, que és la responsable del partit en matèria de polítiques d’habitatge i qui prendrà la paraula aquest dijous en seu parlamentària per abordar, justament, el fenomen de l’ocupació.

JUNTS CODINA WEB 20220719Tot i reconèixer que es tracta d’una situació complexa, en alguns casos amb derivades socials, Junts considera que s’ha d’habilitar la justícia perquè pugui respondre amb rapidesa davant de casos com el de Calella que, fins i tot, es poden allargar durant anys.

En casos com aquest hi ha d’haver mesures cautelars. Que quan es tingui constància d’una ocupació, com la que han fet aquesta gent aquí a Calella, per la que sembla haurien pagat uns 1.500 euros, i per evitar l’efecte crida, cal que es puguin fer fora en menys de 48 hores per després discutir amb quin títol han entrat i en quines circumstàncies. Però és bàsic tallar l’efecte crida.

De la seva banda, l’alcaldable de Junts, Josep Grima, va demanar que des de l’Ajuntament es garanteixen les polítiques socials d’accés a l’habitatge com a mesura preventiva a l’ocupació il·legal.

Les administracions, i en aquest cas l’Ajuntament de Calella, ha de fer acció preventiva en temes d’habitatge donant sortida a les situacions d’emergència perquè és la millor manera d’evitar les ocupacions. I també, que treballi amb fermesa en contra de les màfiques que es lucrant d’aquesta situació.

Grima va comprometre’s davant els veïns que Junts treballarà per abordar de cara” aquesta problemàtica i la seva derivada social, i a escoltar-los més del que s’ha fet fins ara.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *