Un calellenc recorda com va viure la final del Barça a Wembley

Avui fa 25 anys que el Barça va guanyar la seva primera Copa d’Europa. Va ser el 20 de maig del 1992 i a l’estadi de Wembley hi havia gent de Calella. Entre ells Francesc Subirana, Subi, que ha recordat aquella nit a través de Ràdio Calella TV.

L’afició viatjava a Londres escarmentada després de la derrota a la final de Sevilla l’any 1986, on el Barça havia perdut la Copa d’Europa. I els va tocar patir perquè no va ser fins la segona part de la pròrroga quan Ronald Koeman va engaltar aquell xut màgic, mític, i que ha passat a la història del FC Barcelona. Va ser un instant, només un. I el Subi gairebé se’l perd. “A mitja part de la pròrroga vaig anar al lavabo pels nervis que tenia, i m’hi vaig trobar a Rudy Ventura. Vam estar xerrant al passadís i va començar la segona part de la pròrroga i anàvem al nostre lloc i un company em diu corre corre Subi que hi ha una falta que em sembla que xutarà el Koeman, i just al moment de seure i mirar, al punt del xut, veig el gol. Si no, sortint del lavabo, em perdo el gol. És la meva anècdota història, però amb satisfacció i content“.

Però va tenir sort i va veure el gol. Va viure el gol i va viure una nit intensa de festa i celebració a la capital anglesa. Va ser un gol que va canviar la mentalitat dels culers i la història del Barça com a club. Subi: “Va deixar marca. Érem l’equip del Dream Team i d’aquí ja va venir tot. Arrossegàvem la trista història del 86, van haver-hi problemes amb directius, amb jugadors… tot això es va solventar a Wembley, van venir aigües tranquil·les, vam anar remuntant la història del FCB i els grans títols que portem fins avui“.

Francesc Subirana Subi també va ser al nou estadi de Wembley l’any 2011, on el barça hi va guanyar de nou la Champions.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Francesc Subirana, Subi, emesa a l’Info Vespre

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *