[VÍDEO] Calella inaugura tres recorreguts del circuit inclusiu “Sumant Capacitats”

Una trentena de persones amb algun tipus de dificultat de mobilitat o visual han participat en la inauguració dels tres recorreguts diferents del circuit inclusiu “Sumant Capacitats” que avui s’han estrenat a Calella.

Aquest circuit comença al pont de fusta de la Riera Capaspre i consta de tres recorreguts pensats per a persones amb diferents tipus de dificultats, tant de mobilitat com visual.

Els ha dissenyat Eduard Jornet, pare del corredor de muntanya Kilian Jornet, que ha destacat la bona manera de conèixer el territori alhora que es fa esport.

CIRCUIT INCLUSIUS00000000

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini ha destacat la importància de tenir a la ciutat el primer circuit inclusiu de Catalunya adaptat per a persones cegues.

La creació d’aquest circuit inclusiu a Calella va ser iniciativa del regidor del grup municipal d’ERC Xavier Casillanis, que ha valorat positivament aquest projecte

Un circuit inclusiu que ha comptat amb l’apadrinament d’Oscar Cadiach, el primer alpinista català en coronar els catorze vuit mils del planeta sense servir-se d’oxigen suplementari. Cadiach va rebre amb satisfacció la proposta de ser el padrí.

Per la seva banda, Marc Vives director de la Fundació Itinerarium, entitat sense ànim de lucre i amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones, ha destacat la bona senyalització dels recorreguts i la bona infraestructura empleada.

En Jose, un participant que va patir un ictus, ha destacat la necessitat de no quedar-se a casa.

Un altre dels participants ha estat en Jordi, un participant amb ceguesa que ha destacat la sensació de poder gaudir sol de la natura i del seu entorn.

Una trentena de voluntaris, de diferents entitats calellenques com Oncolliga, Calella Marxa i Càritas han ajudat als participants durant el circuit.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *