[VIDEO] Per utilitzar una parcel·la dels Horts Socials: ser de Calella i estar jubilat o en situació d’atur

En aquests moments queden dues parcel·les buides. El projecte d’horts socials que impulsa l’àrea de Política Social de l’Ajuntament de Calella fomenta el cultiu dels productes de la terra a la vegada que promou el respecte pel medi ambient i la pròpia salut.

Els usuaris, que provenen derivats dels Serveis Socials, aprenen a treballar conjuntament amb altres persones i, per tant, s’impulsa la cohesió social. Els donen nocions i conceptes bàsics sobre quins són els productes que es conreen a cada temporada i quines són les tècniques agrícoles més utilitzades. Així ens ho expliquen, l’Ángela Flores: “Tenemos aquí una persona que nos lo enseña todo, como funciona el compost, cuando hay que sembrar, plantar, es una maravilla” i el Miquel Gálvez: “Estás amb llibertat, es un regal i jo personalment hi estic molt agraït”

Els Horts Socials van començar a funcionar el 2013 quan la família Rey va fer la cessió de les seves vinyes al consistori per dur a terme aquesta iniciativa solidària amb la col·laboració de Càritas. Al cap de dos anys el consistori va decidir ampliar el projecte amb el suport de la Fundació Humana amb la iniciativa 3C, conreem, clima i comunitat. El plantejament és que els usuaris treballin des de la formació pràctica. Albert Amorós és instructor de la Fundació Humana: “Sempre treballem des de formació activa amb material de recolzament, mentre treballem es va explicant. Així setmana rere setmana la gent es va formant”

Des de l’àrea de Política Social de l’Ajuntament fan un balanç positiu i per això s’explica que al cap de dos anys de fundar els horts socials s’apostés per fer una ampliació. Margarita valls: “Després de l’exit del primer projecte, es va donar la oportunitat de fer el segon projecte junt amb Humana i donat que també ens havien cedit un segon terreny”

La crisi econòmica dels últims anys ha portat a moltes persones a situacions d’exclusió social. Una realitat molt dura que viuen i gestionen de molt a prop des dels Serveis Socials. Laura Echevarria és educadora social de l’Ajuntament de Calella: “Les inquietuds a serveis socials, amb gent aturada sense feina, i un estat psicològic afectat, des de Càrites ens deien que hi havia una família que no podia cuidar-se d¡un terreny i amb això vam iniciar el projecte”

El requisit per participar dels Horts Socials és ser major d’edat, estar empadronat a Calella i estar en situació d’atur o jubilat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *