Calella inaugura una escultura dedicada als professionals de l’àmbit sanitari


Un entramat de mans que interactuen entre elles, donant-se suport i força mútua. Així és l’estàtua que s’ha inaugurat aquest diumenge al vestíbul de l’hospital comarcal Sant Jaume, un encàrrec de l’Ajuntament de Calella per reconèixer i deixar testimoni de l’agraïment de la ciutat cap al personal de l’àmbit sanitari, especialment per la dedicació i la professionalitat demostrada durant el temps de pandèmia. És una peça en bronze de la gironina Ció Abellí que s’emmarca en el projecte “Calella, ciutat d’escultures” per escampar art amb missatge.

L’agraïment de Calella cap al personal de l’àmbit sanitari de l’hospital pren la forma d’un entramat de mans que s’ajuden i juntes superen les adversitats en l’escultura que es va inaugurar diumenge, vigília de Sant Jaume, al vestíbul del centre.

La seva autora, la gironina Ció Abellí, comentava la sensació de moviment vertical que transmet la peça de bronze que ha esculpit al seu taller de Cassà de la Selva.

Els guants serien els treballadors, que són qui esperem que ens guareixin. Però ells també necessiten la cura i l’atenció de tota la resta. És una xarxa, els que curen i els que són curats, i els que curen dels que curen. I així hauria de ser. És el que vol representar aquesta peça.

L’escultura reconeix la dedicació, humanitat i professionalitat del personal que treballa a l’àmbit sanitari, especialment durant el temps de pandèmia, el que ha suposat un veritable test d’estrès del sistema, segons el president del Corporació de Salut del Maresme i la Selva i ex secretari de Salut Pública de la Generalitat, Joan Guix.

No estem parlant només de metges i infermers, que són els que es veuen, sinó de tota la gent que fa possible que funcioni aquesta casa: manteniment, hostaleria, seguretat… Totes i tots se l’han jugat, com els altres, perquè s’estaven exposant com la resta. És un reconeixement per a tots.

Guix va agrair la sensibilitat de l’Ajuntament de Calella envers l’esforç constant i vocacional del personal de l’àmbit sanitari –que simbòlicament també es fa extensiu a la resta de sectors de primera línia durant la pandèmia–. L’alcalde Marc Buch va recordar que la iniciativa ha estat de l’exalcaldessa Montserrat Candini, que també era present a l’acte.

A Calella sempre hem agraït la tasca dels professionals sanitaris i això ha estat així perquè l’alcaldessa Candini ha cregut molt en la sanitat. Amb el regidor Torres va encapçalar aquest projecte, les circumstàncies de salut han fet que ella no pugui inaugurar-la, però vull deixar constància que si l’escultura és aquí avui és per la iniciativa de Candini.

Xavier Amor, l’alcalde de Pineda de Mar, també va assistir a l’acte d’inauguració de la peça que s’afegeix al projecte “Calella, ciutat d’escultures” per escampar art amb missatge per la població. En formen part la música de cobla del Parc Dalmau, la maleta del MUTUR o la Llopa de la Riera Capaspre.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *