Els Maduixots recorden les víctimes dels atemptats a Catalunya abans de coronar la Pica d’Estats

Foto: @maduixots

Van desplegar una pancarta amb la frase “No tinc por” en carregar un pilar a l’estany d’Estats, als peus del cim més alt de Catalunya. El president dels Castellers de l’Alt Maresme, Marc Ruiz, ha celebrat l’èxit del repte i del fet d’haver-se convertit en la primera colla castellera en bastir una construcció humana a la Pica d’Estats, a 3.143 metres d’alçada.

En una entrevista a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV, el president dels Maduixots ha explicat que van voler-se sumar a les mostres de solidaritat amb les víctimes dels atemptats terroristes amb un pilar de condol.

“Vam elaborar una pancarta amb el lema que s’ha fet comú entre tota la ciutadania amb la idea de desplegar-la al cim de la Pica d’Estats, però els dubtes que vam tenir per la climatologia van fer que, finalment, decidicim fer el pilar a l’estany d’Estats, a 2.450 metres”, ha explicat Marc Ruiz.

35 membres de la colla, entre els quals dues enxanetes, van formar part de l’expedició maduixots que va sortir de l’Alt Maresme dissabte al matí i va completar l’ascens en dues jornades. Van estar acompanyats i guiats per l’entitat Calella Marxa.

Marc Ruiz ha admès que va ser una fita no gens fàcil però que la il·lusió per convertir-se en la primera colla castellera en construir un pilar al cim els va empényer en tot moment. “Ningú ho havia fet mai i, per tant, la il·lusió de ser-ne els primers en dibuixar una aleta tocant el cel de Catalunya va estar molt present. També va ser necessari un punt de bogeria”, ha exclamat el president dels Maduixots.

Els Maduixots han compartit a través de les xarxes socials un vídeo amb les imatges de la càmera que es va falcar al casc de l’enxaneta que ofereix imatges d’alçada des del cim de la Pica d’Estats, i confirma la concecussió d’aquesta fita singular.

Ara, un cop tornats a casa, preparen les pròximes actuacions dins la gira de festes majors de cada estiu.

“Aquest cap de setmana tenim doble acutació per les festes de Tordera, dissabte amb els Castellers de Figueres i una colla de muixeranga del País Valencià; i diumenge al vespre actuem a Pineda de Mar, amb els Capgrossos i la mateixa colla de muixeranga. No tenim temps per descansar”, ha relatat.

Els Maduixots tancaran el cicle d’actuacions de festes majors el 23 de setembre per La Minerva de Calella.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista al president dels Castellrs de l’Alt Maresme, Marc Ruiz, a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *