Els compromisos socials de Calella en Comú Podem per als primers mesos de mandat


L’alcaldable Sebastián Tejada (CECP) diu que posarà els recursos de l’Ajuntament al servei de la ciutadania per ajudar a tramitar ajuts públics com l’ingrés mínim vital o les beques escolars. A més, fixa com a prioritat l’establiment d’un pacte local contra la segregació escolar que garanteixi que tot l’alumnat accedeix a l’educació i la formació amb les mateixes condicions. Tejada subratlla la importància que el vot del 28M decanti la majoria a l’esquerra i això determini els futurs pactes: “Ara hi ha una inèrcia important per reconèixer el valor del vot popular i, si demana un govern d’esquerres, l’haurà de tenir”.

L’alcaldable de Calella en Comú Podem ha fet públics el seus compromisos pels primers mesos de mandat si el resultat a les urnes el situen al capdavant del pròxim govern. En l’àmbit social, Sebastián Tejada diu que tirarà endavant el pacte contra la segregació escolar perquè tot l’alumnat accedeixi a l’educació en igualtat de condicions. I que des de l’Ajuntament, i a partir d’octubre, s’organitzaran activitats diverses als centres un cop acabi la jornada lectiva.

Volem obrir les escoles públiques durant les tardes perquè l’alumnat que no es pot pagar classes de repàs o activitats extraescolars, puguin fer-les igualment. Les escoles s’ompliran d’activitat a partir de les cinc de la tarda ja des del primer trimestre del nou curs.

Calella en Comú Podem posarà els recursos de l’Ajuntament al servei de la ciutadania per assegurar que la informació sobre els ajuts socials arriba a tothom i per ajudar a tramitar-los. Per exemple, les beques escolars.

Ens assegurarem que ho demanin. Si fa falta, anirem amb el nostre personal a les escoles i instituts, d’acord amb la direcció, les setmanes que toquin. Es dirà que s’aporti la documentació de la declaració de la renda i s’omplirà la beca. Ho farem, ho farem.

O també l’ingrés mínim vital (IMV) al que tenen dret les famílies en situació de vulnerabilitat. Calella en Comú Podem calcula que si totes les tramiten, estaríem parlant d’uns ingressos d’entre 6 i 7 milions d’euros.

Si aconseguim que hi hagi mil famílies que reben l’IMV, automàticament comptaran amb uns ingressos mensuals fixes i la pressió sobre els treballadors de Serveis Socials baixarà immediatament. Llavors es podran dedicar a allò que volem que facin: estar a prop del carrer, de les famílies i de la gent gran, que és on realment hi ha els problemes.

Tejada posa l’accent en la importància que el vot popular decanti la majoria cap a l’esquerra aquest 28M.

En les últimes seleccions, a Calella, els partits d’esquerres van treure 1.900 vots més i 3 regidors més que els partits de dretes, i al final vam tenir un govern de dretes. Això no es pot tornar a repetir. Hi ha una inèrcia important per reconèixer el valor del vot popular i, si demana un govern d’esquerres, l’hauran de tenir.

Calella en Comú Podem apel·la al sentit comú – com diu el seu eslògan – amb un programa electoral que està disponible en línia al portal calellaencomu-podem.com.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *