Candini es reuneix amb Puigdemont per parlar del present i futur de Calella

Primera trobada institucional entre l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. En termes generals, els temes tractats han estat la millora del Servei d’Urgències de l’Hospital Sant Jaume i la necessitat d’incorporar l’indicador ETCA a les subvencions que rep la ciutat.

Montserrat Candini i Carles Puigdemont han intercanviat impressions sobre la situació actual del municipi de Calella i han parlat dels projectes de futur de la ciutat, com el complex educatiu a la Fàbrica Llobet-Guri o la rehabilitació de l’Hostal Vell. L’alcaldessa li ha entregat un dossier que explica aquests projectes de manera més detallada.

Per altra banda Candini ha fet dues peticions concretes a Carles Puigdemont, per tirar endavant dues propostes que necessiten el suport de la Generalitat.

Per un costat Candini ha demanat que s’incorpori l’indicador de població ETCA -de persones en equivalència a temps complet anual- a l’hora d’aconseguir subvencions. Això permet valorar amb més objectivitat el nombre de població real a la qual s’ha de donar servei tot l’any, que en el cas de Calella se situa entre les 35.000 i les 37.000 persones fixes. L’objectiu d’aquest canvi és el de poder ser tractats com una ciutat de més de 20.000 habitats i això ajudaria a donar major resposta a les necessitats dels municipis com Calella: “Nosaltres donem molts més serveis que per la capacitat de diners que rebem en funció del cens per la nostra petjada humana al llarg de l’any. I per tant, li vaig demanar que al tenir realitats asimètriques que a les subvencions que surtin s’incorpori l’indicador ETCA, població a temps complet al cap de l’any. És una fórmula matemàtica pel qual surten uns indicadors i quantitats específiques. El president ho va trobar interessant i s’ho mirarà”.

D’altra banda, l’alcaldessa ha explicat les dificultats per les que estan passant treballadors i usuaris de l’Hospital Sant Jaume. Ha demanat principalment millorar la situació d’ Urgències. Candini reconeix que cal fer una inversió sanitària per actualitzar les dependències per poder donar un millor servei.

L’alcaldessa ha convidat al president Puigdemont a visitar la ciutat durant els propers mesos.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *