Valoracions polítiques sobre la 41a Fira de Calella i l’Alt Maresme


Un txupinazo a l’estil dels Sanfermines donava per inaugurada la 41 edició de la Fira de Calella i l’Alt Maresme. Navarra ha ocupat la zona central del monogràfic, amb parades de productes artesans, i l’activitat a l’escenari, amb espectacles de música i dansa. Molts dels visitants s’han passejat pel recinte firal amb el mocador solidari a benefici de la Fundació Miquel Valls, amb els escuts brodats dels dos territoris que ha unit la mostra. I per sort, la pluja només ha fet acte de presència momentàniament però sense causar un daltabaix important. Sobre l’orientació que s’ha donat aquest any a la mostra calellenca també n’han parlat els partits polítics amb representació municipal.

Marc Buch, alcalde de Calella, destaca que ha tornat a ser la Fira de la normalitat postpandèmica, amb més de 12.000 entrades venudes, i ha celebrat que la mostra torni assolir l’objectiu de descobrir nous territoris a través de la seva gastronomia i cultura popular. També ha tret pit de la diversificació de la Fira d’enguany amb la solidaritat i la sostenibilitat com els altres eixos vertebradors.

Estic molt satisfet perquè enguany hem basat la fira en tres eixos i ha estat un èxit. El monogràfic amb Navarra com a protagonista, que ha tornat a ser un èxit inclús el seu vicepresident va quedar sorprès per la magnitud de la Fira. També ha estat protagonista la solidaritat amb els mocadors dels Sanfermines que tota la recaptació anirà destinada íntegrament a la Fundació Miquel Valls. I per últim la sostenibilitat amb tota la sèrie d’expositors que han informat a tota la població sobre les possibilitats que tenen al seu abats per remodelar amb criteris de sostenibiltiat.

L’alcalde també ha destacat la importància de la Fira com un espai de trobada entre multitud de calellencs i visitants d’arreu de la comarca.

Esquerra aposta per donar-li una volta més a la fira. Considera que el monogràfic ha coixejat envers el potencial d’un territori com Navarra, alhora que planteja necessari algun revulsiu per augmentar la presència del teixit associatiu local. El portaveu i alcaldable republicà, Xavier Ponsdomènech, ha tornat a parlar del paper que hi poden tenir els consells participatius.

Hem vist espais desolats, la gent entra i no acaba de veure on està Navarra O els artesans, que és una mica el de sempre. Que falta algun element extra (…) Creiem que s’hauria de fer una crida a totes les entitats, convidar-les, i per això també és important el Consell de Cultura i de Ciutat perquè ens animem a que totes hi siguin representades.

Altres elements de millora segons els republicans, potenciar encara més les activitats familiars dins el recinte firal i destinar un espai a la promoció de la DO d’Alella. Esquerra es posiciona en contra de cobrar entrada: “Si hi ha més visitants, també hi haurà més estands”.

Calella en Comú creu que la Fira ha d’anar en sintonia amb la voluntat de transformació de la ciutat, i que no quedi ancorada en un model que continua destinant espais a una oferta comercial que, a diferència dels inicis, ja es troba a les botigues. Els comuns consideren que s’hauria de reconvertir en una mostra que parli de la creativitat o la tecnologia, i que això acabi tenint repercussió en Calella. Sebastián Tejada, el portaveu del grup municipal, també ha advocat perquè l’entrada sigui lliure.

El fil conductor de la fira no necessita grans invents. La nostra ciutat i la Mediterrània, la comarca, ofereix prou incentius per tenir un fil conductor prou atractiu durant tot l’any. Però l’oferta, l’estructura, el que passi dins la fira ha de canviar. I hem d’evitar algunes restriccions com el fet de pagar l’entrada: pot semblar mentida, però hi ha moltes famílies de Calella que només pensen destinar els diners que guanyen a comprar menjar.

Pels comuns, la Fira actua perfectament d’espai de trobada entre calellencs i calellenques i d’aparador de les entitats de la ciutat.

La socialista Cindy Rando, al capdavant de les àrees de Joventut, d’Igualtat i Promoció Econòmica, ha fet un balanç positiu de la Fira. Destaca que ha tornat aplegar a milers de visitants, i ha permès redescobrir nous territoris amb més de 30 activitats realitzades dins la mostra, recuperant l’esperit del 2019.

Estem molt contents d’haver recuperat la normalitat, de tornar a gaudir d’una fira com la del 2019. Hem portat cultura, música i alimentació que és el que més agrada la ciutadania. Hem realitzat més de 30 activitats destinades al públic en general i això per nosaltres ens omple d’orgull.

La CUP ha fet una valoració molt positiva de la Fira després d’uns anys complicats. La regidora Núria Freixas ha assegurat que la majoria de les activitats han estat un encert, on s’han vist les ganes de la gent per recuperar la normalitat. No obstant això, des de la CUP han tornat a lamentar la politització de la Fira.

En general fem una valoració molt positiva. S’ha notat molt que la gent tenia moltes ganes de fira, concerts, activitats…i s’ha vist. La part negativa és que ha estat una fira altre vegada molt polititzada, i enguany més amb els anuncis previs que han enrarit l’ambient.

Els cupaires són un dels partits que també consideren que la mostra calellenca hauria de ser gratuïta.

Ciutadans no ha respost a l’oferiment de Ràdio Calella TV per traslladar la seva valoració política sobre el desenvolupament de la Fira de Calella i l’Alt Maresme.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *