Valoracions polítiques sobre la Festa Major de la Minerva 2022


L’espectacle de focs artificials ha posat el punt i final a un cap de setmana llarg de Festa Major de la Minerva, que enguany ha recuperat la plena normalitat i tots els actes que en són típics i tradicionals. La germana Pilar Vivas de la Companyia de Maria s’encarregava del pregó, els gegants han ballat i s’han passejat de dia i de nit per Calella, hem tingut castells i el correfoc, s’ha renovat el pubillatge i cada nit música a l’envelat de Barraques. Com també és habitual cada any, els partits polítics amb representació municipal han opinat sobre el que ha donat de sí la Festa Major.

L’alcalde de Calella, Marc Buch, ha definit la Festa Major d’enguany com a fantàstica. Diu que ha tornat a recuperar grans actes tradicionals i actuat una vegada més com a punt d’unió de calellencs i calellenques de diferents edats. També destaca que hi hagut una molt bona resposta per part de la gent als actes multitudinaris com les nits de barraques o la Diada Castellera.

Ha sigut una Festa Major fantàstica on tothom s’ho ha passat molt bé. Vam començar dijous amb el pregó que va ser molt emotiu. Les tres nits de barraques també han anat molt bé amb un ambient molt festiu i apte per a totes les edats, hem vist diferents generacions guadint d’un mateix esdeveniment. I les entitats que, com sempre, no ens han fallat i han complert amb totes les expectatives amb multitud d’actes.

Esquerra celebra que la Festa Major hagi recuperat la normalitat després de les restriccions obligades per la pandèmia. El portaveu i alcaldable de la formació republicana, Xavier Ponsdomènech, també ha apuntat alguns elements de millora. Insisteix que caldria programar cultura de proximitat i de quilòmetre zero perquè la Minerva serveixi de trampolí a grups emergents i considera que s’hauria de donar veu al teixit associatiu local en la definició de la programació festiva.

Caldria que les entitats tinguessin un paper destacat en la construcció de la ciutat, donar-li més valor al consell de cultura, però també al de ciutat que és el que engloba els sectorials. Això li donaria un plus d’identitat a la Festa Major.

Des d’Esquerra, també exposen que s’han solapat actes dins la programació de la Festa Major, i ja no només amb la Fira. Per exemple, la diada castellera va coincidir amb l’acte de comiat i proclamació del Pubillatge.

Calella en Comú voldria que una Festa Major més integradora, en la que tothom s’hi sentís representat i cridat a participar-hi. Això passa per sacsejar una programació que constaten es repeteix any rere any i per escampar activitats i escenaris per diferents indrets de la ciutat, com ara els Apartaments Codina. El portaveu dels comuns, Sebastián Tejada, apunta cabdal també que es creïn organismes que decideixin sobre la festa on s’hi plasmi la diversitat que hi ha a a Calella.

Nosaltres creiem que s’ha de millorar. Per exemple, a Calella, 1 de cada 5 habitants té nacionalitat estrangera. Això vol dir que hi ha molta nacionalitat estrangera, que tenen cultures persones, que poden i han de ser representades a la FM. Aquesta és una aposta clara que s’ha de fer en el futur, i la millora manera és crear una comissió de festes on tothom hi estigui representat.

Tejada afirma que, si d’ells depèn, la primera Festa Major que organitzi el nou ajuntament que surti de les eleccions del 2023 serà clarament diferent. I aquest és el seu compromís.

Els socialistes també celebren la recuperació de tots els actes típics i tradicionals de la Festa Major. La regidora Cindy Rando ha destacat la importància de tenir un programa farcit d’activitats que ha satisfet a públic de totes les edats després de dos anys molt complicats.

Estic convençuda que aquesta Festa Major ha estat tot un èxit. Hem vist com tota la ciutadania s’ha bolcat, ha sortit tothom al carrer i moltíssima gent participant en tots els actes. Tothom tenia ganes de sortir i fer la festa grossa. I més venint d’on venim, de dos anys molt complicats i amb restriccions i aquest any que per fi hem pogut viure una Festa Major com toca.

Rando, al capdavant de l’àrea d’Igualtat i Joventut, també ha destacat el bon funcionament de les nits de Barraques i el Punt Lila on s’hi han apropat desenes de joves per informar-se i assessorar-se.

Per la CUP el programa de Festa Major, i en concret el de barraques, hauria d’estar elaborat conjuntament entre tot el teixit associatiu i cultural de Calella. Reclamen més participació de les entitats calellenques en la presa de decisions. També aposten per, en properes ocasions, poder comptar amb més grups de km0, és a dir, donar més visibilitat i oportunitat al talent local.

Un dels altres aspectes que venim reclamant fa temps és que els concerts de barraques estiguin organitzats per les pròpies entitats que són a barraques. Necessitem implicar més al poble i que pugui decidir quina mena d’oci vol. també demanen que puguin venir més grups local, combinar caps de cartells com els que hem tingut amb grups km0 per dona empenta a nou talent.

Ciutadans no ha respost a l’oferiment de Ràdio Calella TV per traslladar la seva valoració política sobre el desenvolupament de la Festa Major de la Minerva.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *